Nagy harc a bajnoki címért

 
A Komárom-Esztergom megyei I. osztály 27. fordulója voltaképpen izgalommentesnek ígérkezett, már ami a bajnoki cím kivívását illeti. Mindkét éllovas győzött. (2015.05.18.)

Az viszont figyelmeztető volt a listavezető kecskédieknek, hogy a 2015-16. évi, szerdai, Magyar Kupa megyei elődöntőjében elvéreztek a megyei II. osztályú Vértessomlóval (1-1) szemben. A Sárisáp viszont ismét bekerült a megyei fináléba, miután 2-1-re legyőzte a Bábolnát.

Azért gond nem volt, a kecskédiek biztosan nyertek a halovány Tardos FC ellen, így továbbra is három ponttal vezetnek a komáromiak előtt. A hátralévő fordulók viszont nagy izgalmakat ígérnek. A határvárosiak sorsolása tűnik jobbnak, ám az utolsó előtti fordulóban lesz a nagy rangadó: Kecskéd–Komáromi VSE.

 

 

Banai KSK–Komáromi VSE 0–4 (0–2)

 

Bana, 160 néző. V.: Tamási.

 

Banai SK: Giber – Antalovits (Szabó M.), Szabó A. (Szabó R.), Hévízi, Fodor (Antal), Müller, Róth, Rendes, Altrichter, Poloviczer, Kiss M. (Böde). Edző: Mohácsi Antal.

 

Komáromi VSE: Alasztics – Mezei, Tőcsér, Tatai, Nagy T. (Patócs), Soós, Csák, Simigla (Sebestyén), Csonka (Dávid), Bán (Jordán), Módi (Sallai). Edző: Vígh László.

 

Gsz.: Bán (2), Csonka, Soós.

 

A banaiak a tavaszi szezonban egyre több pontot szereznek, már a 9. helyen állnak, kiesési gondjaik nincsenek. Nyugodtan futballozhattak, nem így a komáromiak, akiknek égetően szükségük volt a három bajnoki pontra. Végül, magabiztosan meg is szerezték, így továbbra is élnek NB III-as reményeik.

 

Jók: Rendes, Poloviczer, illetve Mezei, Bán, Csonka, Tőcsér.

Mohácsi Antal: – Más a két csapat célja, de ekkora különbség nincs köztük. Több önbizalommal jobb eredményt érhettünk volna el. Továbbra is az első nyolcban végzés a célkitűzésünk.

 

Vígh László: – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, a Bana jó kis csapat. Kiválóan futballoztunk, sok helyzetet el is puskáztunk.

 

Sárisápi BSE–Ácsi Kinizsi 5–2 (3–1)

Sárisáp, 150 néző. V.: Csejtei Cs.

 

Sárisápi BSE: Bábszki – Fluxa (Jurásek Zs.), Góman, Kopányi, Pálinkás, Bercsényi, Marcsó (Jurásek K.), Válent, Kiss (Ligeti), Fürst, Sándor (Dalanics). Edző: Karcagi Pál.

 

Ácsi Kinizsi SC: Gucsi – Kovács, Szőnyi (Pulai), Babicz, Tóth Zs., Baumgartner (Rusznyák), Bokréta, Mészáros, Nagy Z., Tóth A., Lakatos. Edző: Karvaj Imre.

 

Gsz.: Sándor (2), Tóth Zs. (öngól), Kopányi, Jurásek K., ill. Tóth A., Nagy Z.

 

A sárisápiak szeretnének odaérni a harmadik helyre, ehhez mindenképpen győzniük kellett. Ez sikerült is, mégpedig magabiztos játékkal.

 

Jók: Bábszki, Sándor, Kopányi, Fürst, ill. Tóth A., Pukai.

 

Karcagi Pál: – A héten bejutottunk a megyei kupadöntőbe, a bajnokságban is jól állunk. Gratulálok a fiúknak.

 

Karvaj Imre: – Tartalékos csapatom derekasan küzdött, és ha 3-2-nél nem jön ellenünk a büntető, talán más végeredmény születhetett volna.

 

OSZE Oroszlány–Tatai AC 1–4 (0-1)

 

Oroszlány, 110 néző. V.: Széplábi.

 

OSZE Oroszlány: Hanus – Németh S. (Földi), Németh I., Nagy R., Zsidó (Járóka M.), Zelenai, Mester (Járóka J.), Török (Budai), Kuzma, Simonka (Biri), Szabacsi. Edző: Boros György.

 

Tatai AC: Giricz – Csordás D., Bujdosó B. (Tóth Á.), Csizmadia, Tóth L. (Sándor), Kun, Bognár, Csordás G., Minárcsik (Ipi), Bujdosó S., Rába (Kisék). Edző: Wéber Roland.

 

Gsz.: Kuzma, ill. Minárcsik (2), Rába, Tóth L.

 

A találkozó tétje az 5. hely megszerzése volt, ennek szellemében nagy csatát vívtak a csapatok, a vendégek a hajrában biztosították be győzelmüket. A kiszámíthatatlan tataiak értékes három ponttal gazdagodtak.

 

Jók: Hanus, Nagy R., ill. Bognár, Bujdosó S., Rába, Minárcsik

 

Boros György: – Gratulálok a tataiaknak! Ezen a meccsen esélyünk sem volt a pontszerzésre.

 

Wéber Roland: – Jó volt nézni, ahogy a fiúk futballoztak. Maximálisan betartották a taktikát, több kapufát is lőttünk.

 

Etei SE–Bábolna SE 2–2 (1–0)

Ete, 180 néző. V.: Jurák.

 

Etei SE: Ősz. – Kolonics, Szabó Pál, Szabó Péter (Tálos), Tóth H., Simon, Vági, Sebők, Hagymási D., Gyüszi, Baráth. Edző: Hagymási Zoltán.

 

Bábolnai SE: Varga F. – Zsoldos, Lengyel, Horváth Cs., Szendi, Rózsahegyi, Bősze (Kalamár), Vida (Horák), Popovics (Szedlacsek), Róth, Fábián. Edző: Birta Gábor.

 

Gsz.: Gyüszi, Simon, ill. Róth, Horváth Cs.

 

Az eteiek folytatni akarták remek tavaszi sorozatukat a sok fiatallal felálló bábolnaiak ellen. Igazságos döntetlen született.

 

Jók: Ősz, Vági, ill. Lengyel, Zsoldos, Fábián, Horák.

 

Hagymási Zoltán: – Igazságos eredmény született, sajnos a kispadunk rövid, így aztán cserék híján elfáradtunk a végére. Jó csapat ellen szereztünk egy pontot.

 

Birta Gábor: – Nagy hiányérzetem van, több kapufát is lőttünk. Kondícióban ellenfelünk fölé kerekedtünk

 

 Vértesszőlős SE–FC Esztergom 0-1 (0-1)

Gólszerző: Kollár M.

A forduló előtt mindössze egy pont volt a két csapat között, az Esztergom javára, így borítékolható volt, hogy szoros találkozó elé nézünk. Két olyan csapat találkozott, akiknek már nincs tét, csak a jobb helyekért küzdhetnek. A mérkőzésen egyetlen gól esett, Kollár az első játékrész legvégén talált be, ezzel pedig három pontot szerzett az Esztergom. A hazaiak négy meccs óta veretlenek voltak, ez szakadt meg most, így a tízedik helyen állnak, míg az Esztergom a hetedik.

 

 

Wati-Kecskéd SE–Tardos SE 6–0 (2–0)

 

Gólszerzők: Gelbman, Pető (2), Kiss Zs., Bukovecz, Horváth Z.

 

Kupakiesés, vereség a Zsámbéktól. Ez volt a Kecskéd múltheti mérlege. Ettől függetlenül tudták, hogy nem szabad a múltba révedni. Ennek megfelelően simán kiütötték a Tardost. Gelbman és Pető gyorsan betalált, így a szünetben már kettővel ment a hazai alakulat, ám a szünet után jött az igazi fekete leves a tardosiak számára. Négy gólt szerzett a Kecskéd, az utolsót büntetőből, ez újabb szakadékba taszíthatja az amúgy is gyengélkedő Tardost, míg a Kecskédnek önbizalmat adhat, és megőrizheti a három pontos előnyét.

 

Környe SE–Lábatlan ESE 1–4 (1-1)

 

Gólszerzők: Gyurkovits, illetve Semjéni (öngól), Nagy A., Fenyvesi, Budaházi.

 

Papírforma három ponttért utazott a Lábatlan, ám eléggé meglepődött. A csere nélkül kiálló Környe szerezte meg a vezetést, ám egy öngólnak köszönhetően a szünet előtt egyenlített a Lábatlan. A szünet után agilisebben jött ki a vendég alakulat, rögtön meg is szerezték a vezetést, majd még szereztek két gólt, amivel bebiztosították a győzelmet. Ezzel továbbra is a harmadik helyen állnak.

 

Tokod SE–Zsámbéki SE 1–8 (0–2)

Gólszerzők: Robotka, illetve Balla D. (2), Szabó A., Sugár B. (2), László D., Harmati, Tuba.

 

Bebiztosította megye egyes tagságát a Zsámbék, újabb pofonba szaladt bele a Tokod. Az első játékrészben még csak két gól volt a különbség, azonban a térfélcsere után beindult a henger, nyolcig meg sem állt a Zsámbék. A Tokod csak egy gólt szerzett, emberhátrányba is került az utolsó pár percre.

Péntek

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió