Megújult a TASK műfüves pályája

 
Dr. Kancz Csaba, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei elnöke, Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere és Csapó Károly, a Tatabányai Alapítványi Sportkör elnöke számolt be arról, hogy már csak az utolsó simítások vannak hátra az Olimpikonok úti műfüves futballpályánál: a Tatabányai Önkormányzat és a Tatabányai Alapítványi Sportkör összefogásával valósulhatott meg a pálya felújítása és az öltözők kiépítése. (2016.07.12)

Megújult a műfüves pálya

 

Régi vágya volt a Tatabányai Alapítványi Sportkörnek (TASK), hogy megújuljon a több mint 10 éve épített műfüves pálya felülete és környezete, hiszen az edzések és a meccsek lebonyolítására is alkalmas pálya a rendszeres igénybevételnek köszönhetően elhasználódott, valamint csak az Olimpikonok útja túloldalán volt biztosított a gyermekek és edzőik számára az átöltözés lehetősége.

 

A pálya-felújítási és öltözőépítési program a cégektől befolyó társasági adókedvezmény (TAO) révén valósulhatott meg. Mivel a TAO-s támogatások felhasználásához jelentős önrészre van szükség, ezért a modernizációt a Tatabányai Önkormányzat is támogatta: a 112,8 millió forintos összértékű beruházáshoz közel 33,5 millió forintnyi támogatással járult hozzá a város önkormányzata.

 

A modernizáció keretein belül a műfüves pálya teljes felületét megújították és 2 db 10 fős kispadot is beszereznek, valamint a konténer öltözők segítségével biztosítják azt, hogy a gyermekek és segítőik a helyszínen is fel tudjanak készülni az edzésekre és a meccsekre. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyors kivitelezés és a könnyű bővíthetőség miatt esett a választás a konténeres megoldásra. Jelenleg 6 db egységet alakítottak ki, de ezt a jövőben a kihasználtságtól függően könnyedén bővíteni lehet akár 12-re is. A konténerekben két csapat és a meccseket vezető bírók öltöző és az ezekhez tartozó zuhanyzó, valamint egy plusz szertár is helyet kapott.

 

A végső szerelési munkák végeztével így egy MLSZ licensszel is rendelkező; modern, megújított pályafelület, és az új öltözök is segítik majd a gyermekek fejlődését és a TASK szakmai munkáját.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió