Megújul a tatabányai sportcsarnok

 
 – Bő egy esztendeje Lukács Zoltánnak volt egy olyan javaslata, hogy a tatabányai sportcsarnokot nevezzük el városunk és a Nemzet Sportolójáról, Földi Imre súlyemelőről – ismertette az előzményeket Bencsik János, a megyeszékhely  polgármestere. – Ám mivel akkoriban a létesítmény eléggé leromlott állapotban volt, az a döntés született, hogy azt át kell alakítani. (2008.11.01.)
– Bő egy esztendeje Lukács Zoltánnak volt egy olyan javaslata, hogy a tatabányai sportcsarnokot nevezzük el városunk és a Nemzet Sportolójáról, Földi Imre súlyemelőről – ismertette az előzményeket Bencsik János, a megyeszékhely  polgármestere. – Ám mivel akkoriban a létesítmény eléggé leromlott állapotban volt, az a döntés született, hogy azt át kell alakítani. (2008.11.01.)
 
– Elindult a munka: először a homlokzati rész lett felújítva, majd miután sikerült egy négy éve folyó közgyűlési vitára pontot tenni, az a kompromisszumos döntés született, hogy a sportcsarnok hátsó részét, valamint a súlyemelő termet is teljesen átalakítjuk, korszerűsítjük. Ebből a fejlesztésből a küzdősportok képviselői, vagyis a birkózók és a cselgáncsozók, sőt, még az atléták is profitálhatnak – mondta Bencsik János.
 
A polgármester emlékeztetett arra, hogy a sportcsarnokot érintő beruházás a Tatabánya sportlétesítményeit kezelő – 100 százalékos városi tulajdonú – Sport Kht. révén valósulhat meg. A mostani megállapodás arról szól, hogy a fejlesztésekhez szükséges pénzügyi keretet az önkormányzat biztosítja. Elmondta: ha a munkálatok jól haladnak és az időjárás is kegyes lesz a kivitelezőkhöz, akkor december közepéig befejeződhet a sportcsarnok bővítése. A küzdősportok felújított létesítményeinek átadása tavaszra várható. A polgármester végezetül köszönetet mondott Lukács Zoltánnak, Bognár Tibornak, illetve a műszaki előkészítést végző hivatali munkatársaknak, s kiemelte: a sportcsarnokban zajló beruházás bizonyítja, hogy fontos ügyekben van összefogás és együttműködés a város döntéshozói között.
 
Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető is ezt a gondolatmenetet folytatta, amikor azt mondta: a sportcsarnok ügye nem nélkülözte a vitákat, de utólag bebizonyosodott, hogy a javaslatok többsége jó ügyet szolgált. – Volt ugyan nézeteltérés arról, hogy mindezt ki találta ki, de ezen hamar túlléptünk, s ennek eredménye, hogy most itt ülhetünk – jelentette ki Lukács. – Meggyőződésem, hogy a megújult sportcsarnok és a többi létesítmény nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy sportolóink jobb eredményeket érjenek el. Csapatsportok terén már most is szép eredményeink vannak, s bízom benne, hogy a küzdősportok mai fiatal művelői között is lesznek olyanok, akik a jövőben akár a nemzetközi porondon is képviselhetik városunkat.
Az MSZP városi frakcióvezetője beszéde végén annak a reményének adott hangot, hogy a tatabányai polgárok úgy tekintenek majd a megújult sportcsarnokra, mint amely értük, az ő adóforintjaikból valósult meg.
 
– Ha voltak is viták a beruházás körül, azok nem is annyira a pártok között zajlottak, hanem inkább szakmai jellegűek voltak – jelentette ki Schmidt Csaba alpolgármester. Mint mondta, a különböző szakosztályok kívánságait kellett összhangba hozni a lehetőségekkel. Utalt arra is, hogy az önkormányzat az elmúlt évek során félmilliárd forintot fordított a különböző sportlétesítmények fejlesztésére.
 
Bognár Tibor, a Sport Kht. ügyvezetője mindehhez röviden csak annyit tett hozzá: köszönik a lehetőséget, s ügyelnek arra, hogy a sportcsarnok felújítására kapott pénzt a lehető leghatékonyabban használják fel. – Mindent megteszünk, hogy a kivitelezés a legmagasabb színvonalon valósuljon meg, s ennek a törekvésnek a sportolók és a sportszerető közönség legyenek a nyertesei – mondta.
 
Ezt követően Bencsik János és Bognár Tibor kézjegyükkel látták el a beruházás anyagi feltételeit biztosító megállapodást, majd a résztvevők közösen bejárták a sportcsarnokot és megtekintették, hogy hol tartanak pillanatnyilag a munkálatok.
 
A teljesen felújított sportcsarnok ünnepélyes átadása információink szerint tavasszal várható. Ugyanezen az eseményen lesz a „keresztelő” is, amikor a létesítmény felveszi Földi Imre nevét. Úgy értesültünk, hogy ebből az alkalomból nagyszabású sportversenyt is rendeznek a névadó tiszteletére.
 
 A tájékoztatón egy kiegészítő önkormányzati sajtóanyag is megjelent. Ebben az szerepel, hogy az elmúlt években az önkormányzat világítással és lelátóval labdarúgópályát alakított ki, a városi szabadidőparkot műfüves kispályákkal, kamaszjátszótérrel és gördeszka-pályával gyarapította, Kertvárosban tanuszoda épült, a stadionban pedig rekortán került az atlétikai pályára. A most átépítés alatt álló sportcsarnokban az eddigi súlyemelőterem új bemelegítő helyiséggel és korszerű öltözőkkel – összesen 280 négyzetméterrel – bővül. A súlyemelőteremre épített 255 négyzetméteres edzőtermet a birkózó szakosztály veheti birtokba, míg a tetőtérben a cselgáncsozók kapnak egy 220 négyzetméteres helyiséget a felkészülésre. A beruházás során a városi sportcsarnok galériáján a mai kor követelményeinek megfelelő televíziós közvetítőállásokat, VIP lelátót, bírói öltözőket és doppingellenőrzést szolgáló helyiséget alakítanak ki.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió