Megszűnt a Dorogi Diófa

 
Hiába az újoncként megszerzett NB I-es bronzérem, a dorogi női futballisták nem folytathatják szereplésüket a legmagasabb osztályban. Sőt, máshol sem, mivel anyagi támogatás hiányában megszűnt az egyesület felnőtt csapata. (2015.07.22.)

– Tíz éve kezdtem a női futballal foglalkozni Esztergomban, ahol a sportcsarnok melletti salakon edzettünk – beszélt a kezdetekről Klotz Tamás, az egyesület – immár egykori – elnöke. – Sokszor térdig érő gazban, esőben, sárban, de a lányok végig kitartottak, ez a pozitív hozzáállás pedig engem is megfogott. Nem sokkal később Dorogon kaptunk lehetőséget arra, hogy szervezett formában folytassuk a labdarúgást. Akkor még álmomban sem gondoltam volna, hogy tíz év után bronzérmet nyerünk az NBI-ben. Aztán évről-évre haladtunk egyre feljebb, tavaly pedig száz százalékos teljesítménnyel nyertük meg az NB II keleti csoportját. A feljutásért vívott párharcot is kettős győzelemmel abszolváltuk, így ősszel már a legmagasabb osztályban indulhattunk.

Az alapszakaszt a negyedik helyen zárta a csapat, így részt vehettünk a felsőházi rájátszásban. Itt ugyan nem szereztünk pontot, de a harmadik helyért vívott párharcban oda-vissza legyőztük az Astra csapatát, így megszereztük a bronzérmet – ismertette a hosszú, de sikeres út legfontosabb állomásait a sportvezető. – Óriási siker ez a csapat számára, de sajnos nem lesz folytatás. Tavasszal már tudvalevő volt, hogy az önkormányzat az elmúlt évekkel ellentétben nem tudja tovább támogatni az egyesületet, így abban bíztam, hogy sikerül szponzorokat szerezni és a várossal is megegyezni, de sajnos ez nem valósult meg. Amikor kiderült, hogy Dorogon nincs tovább, Szabados Györggyel, a lányok edzőjével megpróbáltuk másik városba vinni a csapatot. Budaörsön szívesen látták volna minket, már mindenben meg is egyeztünk, de az utolsó pillanatban mégis visszaléptek. Szóba került még az UTE is, ahol ugyancsak jól haladtak a tárgyalások, de a dupla utánpótlás-működtetés, az utaztatás, pályabérlés és az egyébb kiadások akkora költségeket igényeltek volna, amit saját erőnkből képtelenek lettünk volna előteremteni. Nem volt mit tenni, kénytelen voltam visszaléptetni a csapatot a bajnokságtól – mondta a játékvezetőként az NB III-ig jutó, jelenleg ellenőrként tevékenykedő sportember.

– Az U15-ös csapat a későbbiekben is működik majd, de a női felnőtt futball ezennel megszűnt Dorogon. A játékosokat szétkapkodták, aki tudott, máshová igazolt. Én már lemondtam az elnöki pozícióról, nem folytatom a Diófa élén. Ha lesz is még valaha női felnőtt-labdarúgás a városban, az már minden bizonnyal nélkülem fog működni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Khéner László megyei igazgatónak, aki az utolsó percig próbált segíteni a csapat életben tartásában és természetesen az edzőknek, játékosoknak, szülőknek, barátoknak, szurkolóknak, orvosi- és gyúróstábnak, valamint mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult ahhoz, hogy a Dorogi Diófa SE tíz év alatt a csúcsra jusson, mert nekem, nekünk ez a bronz felér egy arannyal. Rendkívüli büszkességgel tölt el ez a tíz esztendő, mert kiváló eredményekkel és labdarúgókkal gazdagítottuk a sportágat, és ez az, amiért dolgoztunk. Ez egy igazi siker sztori volt – zárta szavait és sajnos úgy tűnik, a dorogi női felnőtt futball történetét is Klotz Tamás.

 

(kemma.hu)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió