Megállapodás a biztonságért

 
Az MLSZ megyei igazgatója, Khéner László, és Farkas Gábor rendőr alezredes, a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság vezetője együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy még nagyobb biztonságban legyenek a szurkolók a kiemelt labdarúgó rangadókon is. (2015.03.31.)

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága tegnap együttműködési megállapodást írt alá a tatabányai rendőrségen.

 

A sajtótájékoztatón jelen volt Farkas Gábor rendőr alezredes, a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Milus Gábor rendőr alezredes, a főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, illetve Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója.

 

Farkas Gábor arról beszélt, hogy Komárom-Esztergom megyében a labdarúgó pályákon és azok környezetében véleménye szerint nagyrészt rend van, de mindezt szeretnék megőrizni a közeljövőben is. Ráadásul jobban fel tudnak készülni egy-egy kiemeltebb rangadóra, ha még hatékonyabb az információ áramlása egymás között.

 

– Az MLSZ tíz éves stratégiájában az infrastruktúra fejlesztés mellett a biztonság is kiemelt szerepet kap – vette át a szót Khéner László. – A meccseken alapjában véve fegyelem van, és az a cél valóban, hogy így is maradjon hosszútávon, valamint minél több család, és fiatal látogassa a mérkőzéseket. Nemcsak az NB-s bajnokságoknál törekszünk a biztonságra, hanem a megyei bajnoki meccseken is. Korábban az MLSZ megegyezett az országos polgárőr szövetséggel, ezt kiterjesztve a megyei igazgatóságok is társultak a megyei polgárőr szövetséggel, illetve a települések ilyen jellegű intézményeivel – magyarázta.

 

– Ezen kívül létrehoztunk egy biztonsági- és infrastruktúra bizottságot, amelynek egyrészt az a feladata, hogy felülvizsgálja a fejlesztéseket, illetve a kiemelt találkozók biztonságos lebonyolítása. Szeretném megköszönni a rendőrség konstruktív hozzáállását, támogatását. Közterületen sem lehet garázdálkodni, ez maximálisan érvényes a futballpálya játékterére is, ugyanis ezáltal elriasztják a békésen, kulturáltan szórakozó szurkolókat – mondta a vezető.

 

Popovics György kiemelte, a legfontosabb dolog, hogy a drukkerek zavartalanul jól érezzék magukat, a rendőrség pedig humán erőforrással, és felügyelettel igyekszik majd kontrollálni, vagy keretek közé szorítani a történéseket, az esetleges rendbontásokat pedig „csírájában” elfojtani. A részletek bemutatását követően a résztvevők aláírták a szerződést.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió