Lelkesedés a siker záloga

 
Tatai AC U19-es csapata aranyérmes lett a megyei I. osztályú ifjúsági labdarúgó-bajnokságban. Kele Zoltán edző tanítványai 26 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel, (218 lőtt – 31 kapott góllal) 80 ponttal végeztek az élen. (2015.07.23.)

Elöljáróban el kell mondanunk, ez a nagy siker a szisztematikus nevelőmunka eredménye. Amikor Tatán megszűnt egy időre a labdarúgás, Kele Zoltán akkoriban mindjárt foglalkozni kezdett a klubnál maradt gyermek korosztállyal.

– Játékosaim jelentős részét az U-16-os korosztályig tovább foglalkoztattuk. Annak ellenére, hogy sem ifjúsági, sem felnőtt csapata nem volt akkor Tata városának. Segítő kezek mindig akadtak és próbáltuk a gyerekeknek legjobb megoldást megtalálni. Sikerült összetartani őket, nem elengedtük el a kezüket. Valószínűleg akkori lelkesedésünknek is köszönhető, hogy most aranyérmes lett a zömében akkori játékosainkra épülő csapat – ismertette a bajnoki cím közvetett előzményeit Kele Zoltán.

A tréner bizakodó volt, hiszen tavaly, a megyei II. osztályú U 19-es bajokságban elért 5. hely után lehetett alapozni ezekre a fiúkra. Közben több, Tatán nevelkedett és a térség csapataiban edződött játékosuk tért vissza a TAC-hoz. Óvatosan fogalmazott a megye I-ben, a becsületes helytállás volt a cél, valamint az első hatba kerülés. Jól sikerül a csapatépítés. Nagy versenyfutás volt az oroszlányiakkal, végül révbe jutottak a tataiak. Mi a siker titka? Ezekre a fiúkra mindig lehetett számítani mindig sikerre éhes csapat lépett a pályára. Az edző szerint fejben és mentálisan a legerősebb gárdává formálódott.

Akkor ér valamit az aranyérem, ha vannak olyan ügyes játékosok, akikre a felnőtteknél is lehet számítani a jövőben. Járóka Gábor például 2. lett 51 találattal a góllövőlistán.

– A szakosztály hosszú távú céljai közt talán a legfontosabb, hogy képzett, saját nevelésű futballisták szerepeljenek a jövőben a TAC felnőtt csapatában. Egyeztetésünk alapján több játékos is a felnőtt kerettel kezdheti meg a felkészülést. Járóka Gábor az egyik fiatal tehetségünk, ő még bőven ifjúsági korú, de meg kell említeni Szűcs Pétert, Takács Balázst, Kovács Mátyást, Bóka Bencét, Molnár Dávidot és még sorolhatnám… Az ő beépítésük egy folyamat része. Reméljük, hogy töretlen marad a fejlődésük – folytatta Kele Zoltán.

Összességében kiegyenlítetlen volt a megyei ifibajnokság színvonala. Voltak hatalmas különbségű eredmények, de a nagy zakók csak a hátsó régiókban szereplőkre volt jellemző.

Kele Zoltán fiaiban tudatosította, hogy minden ellenfelet komolyan kell venni. Az eredmények azt bizonyítják, hogy senkit nem néztek le, minden meccsből kihozták a maximumot. A Tokod ellen 30-0-ra, a környeiek ellen 25-0-ra nyertek a tataiak. Az oroszlányiakkal szembeni négy pont megszerzése nagyon kellett a bajnoki aranyhoz.

Végül, a bajnokcsapat tagjai: Battka Dávid, Kovács Kristóf Mátyás, Molnár Dávid, Sasvári Kornél, Jónási Rinaldó, Patányi Gergely, Járóka Gábor, Janetka Ákos, Apagyi Bálint Tivadar,

Takács Balázs, Schnepp János, Vizi Dániel, Ipi Dániel, Szekeres Péter, Kanozsai Dávid, Sándor Balázs, Bóka Bence László, Fekete Ábel, Szöllősi Tibor, Giricz Martin,

Bozsik Marcell, Márkus Bence, Nyári Krisztofer, Szűcs Péter. Kele Zoltán edző,

Kovács Loránd kapusedző, Molnár László gyúró, Kőhalmi Bence másodedző.

 

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió