Labdarúgó NB II.: Jó passzban a tatabányaiak

 
 Az öt hete veretlen tatabányai gárda ezúttal Százhalombattán mutatta meg, hogy sokra hivatott gárda. Octavio Zambrano legénysége 1-0-ra győzött. (2008.09.27.)
Az öt hete veretlen tatabányai gárda ezúttal Százhalombattán mutatta meg, hogy sokra hivatott gárda. Octavio Zambrano legénysége 1-0-ra győzött. (2008.09.27.)
 
Százhalombatta – FC Tatabánya 0-1 (0-0)
FC Tatabánya: Dénes Zsolt, - Almási László, Nagy Csaba, Mátyus János, Gellér Gábor, - Kollár Dániel, Vass Norbert, Farkas Viktor, Béres Ferenc (Jakab János Róbert 84'), - Jesus Angel Flores (Szolnoki Péter 74'), Faragó Bence (Dombai Viktor 62'). Vezetőedző: Octavio Zambrano.  
 
Gólszerző: Angel Flores
 
Hatalmas csatában  egygólos győzelmet aratott az FC Tatabánya Százhalombattán az NB II Nyugati-csoportjában. A hazaiaknak fontos lett volna a győzelem mivel saját pályájukon idáig csak 1 mérkőzést tudtak megnyerni ebben a szezonban. Rögtön a találkozó elején a Tatabánya mexikói légiósa előtt adódott lehetőség. Legközelebbi említésre méltó helyzet a 25. percben volt, a Battaiak előtt. Egy szép hazai kényszerítőzés után Gulyás vállalkozott lövésre 25 méterről, ami a keresztlécen csattant. Ez a helyzet lendültetett adott a hazaiaknak és átvették a kezdeményezést, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Így 0:0 állással mehetek piheni a csapatok. A második 45 perc első lehetősége is Jesus előtt adódott, amit most értékesített, és ezzel előnyhöz juttatta a Bányászt. Faragó egyből kapura lőtt egy kipattanó labdát 22 méterről, amely elsuhant volna a jobb kapufa mellett, Flores azonban beletette a lábát, így az a jobb felső sarokban kötött ki. Ez volt neki az első gólja tétmérkőzésen a Tatabányai színeiben. Ezek után a Százhalombattaiak mindent megtettek az egyenlítő találat megszerzésére. Többször is a remek formában védő Dénes Zsoltnak kellet bravúrral hárítania. A lefújás előtt mindkét együttesnek volt lehetősége, hogy betaláljon. Az utolsó percekben Vass Norbert növelhette volna 2-re a különbséget, de a battai kapus védeni tudta a lövést. A tatabányai alakulat remek formában van, mivel 5 meccs óta nem kaptak ki, az elmúlt két összecsapáson nem kapót gólt a gárda amire nagyon régen volt példa. 3 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata is van a Bányásznak. Jövő héten szombaton Felcsút FC látogat Tatabányára. Reméljük sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre. Hajrá Bányász!
 
Octavio Zambrano: - Nagyon jól játszottunk a gólig, de aztán a csapatom automatikusan elkezdett védekezni utasítás nélkül, így az ellenfél előtt több lehetőség is adódott. Szerencsére a hátvédsorunk és a kapusunk jó napot fogott ki, és meg tudtuk őrizni egygólos előnyünket.
 
(fctatabanya.hu)
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió