Labdarúgás: Nem hibázik a Bányász

 
 Az NB II. Nyugati csoportjában megőrizte nyolc fordulója (a 11. fordulónál tartunk) tartó veretlenségét az FC Tatabánya (népszerű, hagyományos nevén a Bányász), amely ezúttal a Győri ETO II-t verte 3-0-ra. (2008.10.18.)
Az NB II. Nyugati csoportjában megőrizte nyolc fordulója (a 11. fordulónál tartunk) tartó veretlenségét az FC Tatabánya (népszerű, hagyományos nevén a Bányász), amely ezúttal a Győri ETO II-t verte 3-0-ra. (2008.10.18.)
 
FC TATABÁNYA–GYŐRI ETO FC II 3–0 (1–0)
Tatabánya, 700 néző. V: Király G. (Vígh T., Agócs J.)
TATABÁNYA: Dénes – Almási, Nagy Cs., Mátyus, Gellér – Kollár, Farkas V., Vass N. (Nagy R., 84.), Béres F. (Dombai V., 83.) – Flores, Faragó (Kertész, 62.)
Vezetőedző: Octavio Zambrano
GYŐRI ETO FC II: Molnár P. – Dorogi, Szemerei, Leitold, Vető – Berde (Sánta, 62.), Klement B., Pintér (Lappints, a szünetben), Planéta (Kiss Sz., 62.) – Copa, Csermelyi
Vezetőedző: Klement István
Gólszerző: Flores (1–0) a 25., Béres F. (2–0) az 55., Béres F. (3–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
 
Az összecsapás előtt 1 pont és 1 hely választotta el a két gárdát egymástól a tabellán, így nem ígérkezett könnyű meccsnek a Bányász számára. A találkozó elejét jobban kezdte a hazai alakulat. Többen is komoly veszélyt okoztak a vendég kapu előtt. A 25. percben egy 16-os belüli kavarodás utána Flores elé került a labda, és ő a jobb alsó sarokba lőtte a játékszert. Ezek után megpróbálta fel venni a ritmust az ETO, de a Tatabánya továbbra is veszélyesebben játszott. Az egész mérkőzésen remekül, és látványosan játszó Flores előtt adódtak még lehetőségek, de mind kihagyta őket. A szünetre egy gólos megnyugtató előnnyel mehettek a hazai játékosok piheni. A második játékrész képe nem változott az elsőhöz képest. Az 55. percben Kollár Dániel beadása után Béres Ferenc juttatta a kapuba a labdát. Ezek után kiegyenlített játék folyt a pályán, de a 72. minutumban Béres Ferenc hatalmas gól lőtt, ezzel eldöntve a találkozót. Ezek után öröm játékot láthatott a közönség a Bányásztól. Rengeteg szép megmozdulással próbáltak örömöt szerezni a játékosok a szurkolóknak, akik állatában tapssal jutalmazták őket. Az összecsapás vége felé már a B.W.U. nevű szurkolói csoport Octavio Zambrano nevét skandálta. Az eredmény már nem változott, így 3 : 0-ra nyert az FC Tatabánya. A lefújás után vas tapsot kapott az egész csapat. A remek mérkőzésen egy jó taktikával, látványosan és eredményesen játszó Tatabánya nyert teljesen megérdemelten. Dénes Zsolt, a csapat kapusa remekül védett, és újból nem tudott mögé kerülni a labda. Az elmúlt 5 találkozón egyszer tudták bevenni a kapuját, akkor is 11-esből. A Tatabányának 8 meccs óta tartó veretlenségi sorozata van. Jövő héten szombaton Zalaegerszegen játszik majd a csapat. A nagy távolság ellenére reméljük sokan elkísérik majd a fiukat. Hajrá Bányász! (www.fstatabanya.hu)
 
Octavio Zambrano: Az eddigi sikereink a játékosaink munkáját dícsérik, ugyanis szó nélkül végrehajtják, amit kérünk. Nagyon fontos, hogy mind támadásban, mind védekezésben csapatként tudunk működni.
Klement István: – Ez volt a harmadik idegenbeli meccsünk, amelyen fiataljaink követnek el olyan hibákat, amelyek megbosszulják magukat. Bízom benne, hogy e hibákból tanulva tavasszal mindez előnyünkre válik.
 
 A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió