Középpontban az utánpótlás

 
A Tatai AC labdarúgó-szakosztálya szép évadot tudhat maga mögött. A 2012 tavaszán újra alakult tatai felnőtt csapat évente egy osztályt előre lépve már a megyei I-es ligában vitézkedett. (2015.07.31.)

Csákány József (jobbra) maximálisan bízik Wéber Rolandban

 

Újoncként a 4. helyen végzett. A TAC megkezdte a felkészülést a 2015-16-os évadra.

– Maximálisan elégedett vagyok az elért helyezéssel, Sportszakmai szempontból, és látva az elmúlt évben elért eredményeinket egyértelmű és töretlen a fejlődésünk, ami összhangban van három évvel ezelőtt megálmodott sportágfejlesztési stratégiánkkal. Az álomból valóság lett, de hiszem, hogy a megkezdett útnak az elején járunk, és szép sikerek várnak még ránk – kezdte az értékelést Csákány József szakosztályelnök, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a felnőtt gárda három évvel ezelőtti „felélesztésének”.

Azért rögös volt az út, hiszen év közben edzőváltás is volt a TAC-nál. Wéber Roland kinevezése logikus és kézenfekvő döntés volt, hiszen a sikeredző, Chmelovics Attila lemondása után házon belül megoldották a váltást. Csákány József maximálisan bízott Wéber Rolandban, aki ezer szállal kötődik az egyesülethez és a városhoz. Az új tréner a jó szakmai munka mellett nagy figyelmet fordított a csapat mentális építésére is, így nagyszerű közösséggé formálódott a TAC.

–   Voltak nagy csatáink, fényes győzelmeink, ám súlyosnak mondható vereségekbe is beleszaladtunk – ismerte el a szakosztályelnök. – Az ősz során, a kapus posztján akadtak problémáink, míg tavasszal a hátsó alakzatunk állt össze nehezen. A téli szünetben, egy héttel a tavaszi rajt előtt meghatározó játékosunk, Mezei Antal távozott a védelem tengelyéből és pótlása komoly fejtörést okozott. Több fordulón át kereste Wéber Roland a megfelelő felállást, és bár szinte minden mérkőzésen kaptunk gólt néhány forduló elteltével védelmünk már stabilabb lábakon állt, ahogy a csapatrészek közötti összhang is folyamatosan javult. Minárcsik Dániel 18 találatával harmadik lett a góllövőlistán, de Rába Jenő és Tóth László is támadó szekciónk erőssége volt, ahogy Bognár Imre is fontos gólokat szerzett.

Július 11-én kezdte meg a felkészülést heti három tréninggel és két edzőmérkőzéssel a 2015-16-os évadra a TAC, és továbbra is Wéber Roland irányításával. Az ifjúsági bajnokcsapatból többen is a felnőttekkel készülhetnek. Janetka Ákos, Szűcs Péter, Takács Balázs és Bóka Bence már az előző szezonban is bizonyították, lehet rájuk számítani. Minárcsik Dániel és Bognár Imre viszont távozik, ők külföldön folytatják pályafutásukat.

Csákány József a jövő terveiről is beszélt. Cél az elmúlt évadban elért pozíció megtartása, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen több jó csapat is szerepel a megyei bajnokságban.

Azt viszont hangsúlyozta, hogy továbbra sem lesz eredménykényszer, mert Tatán hosszabb távra terveznek. Nem csak a jövő együttesét építik, hanem a város labdarúgásának a jövőjét is.

– Ehhez a jó alapok megvannak csak türelemmel, alázattal és sok munkával érhetjük el céljainkat. Nem csak mondjuk, mi valóban szeretnénk a saját nevelésű labdarúgóinkkal sikereket elérni, mert csak ezt érezhetjük maradéktalanul sajátunknak, mi ebben hiszünk, és ezért dolgozunk – sommázta Csákány József.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió