Közelít a Komáromi VSE

 
A Komárom-Esztergom megyei I. osztály 26. fordulójában is voltak meglepetések. Az eteiek a tavasszal remeklő esztergomiakat verték biztosan idegenben. A kecskédiek szerdán lejátszották a banaiak elleni elmaradt meccsüket, 3-1-re nyertek, majd nagy meglepetésre kikaptak Zsámbékon. (2015.05.12.)

FC Esztergom–Etei SE 1–2 (0–0)

 

Esztergom, 100 néző. V.: Tóth R.

 

FC Esztergom: Galambka – Budavári (Rendes), Faragó M., Potóczki (Gál), Szlovák, Koller, Faragó B., Kiss B., Bugjó, Heller, Czakó. Edző: Veress Balázs.

 

Etei SE: Tálos Z. – Kolonics, Tóth H., Simon, Vági (Tálos), Sebők, Hagymási D., Rigó, Roll, Gyüszi, Baráth. Edző: Hagymási Zoltán.

 

Gsz.: Czakó, ill. Gyüszi, Simon.

 

Csoda, amit művel ez a mindössze hétszáz főt számláló község focicsapata. Az ősszel még kiesés ellen küzdő gárda Hagymási Zoltán edző visszatérése után már a középmezőny felé száguld. Esztergomban nyerni nem kis dicsőség, hiszen a tavaszi szezonban még nem volt hazai vereségük. A vendéglátók 0–2 után szépítettek a 73. percben. Etén a szurkolók teljes kiszolgálására is gondolnak. A sporttelepet műanyag székekkel látják el (a használt ülőalkalmatosságokat a Fraditól és a Diósgyőrtől szerzik be), hamarosan ötszázra bővülnek a szurkolók kényelmét biztosító lelátók.

 

Jók: Faragó M., Czakó, Faragó B, ill. Kolonics, Rigó, Roll, Tóth H., Hagymási D.

 

Veress Balázs: –Tompán futballoztunk, ám egy pontot megérdemeltünk volna.

 

Hagymási Zoltán: – Négy alapemberem hiányzott csapatomból, így ismét fontos szerepet kapott két fiatalunk, Rigó és Roll, akik remekül helytálltak. A meccs előtt csak annyit mondtam a fiúknak: nem kell izgulni, mert már bennmaradtunk a megyei első osztályban.

 

Banai SK–Környe SE 4–0 (1–0)

 

Bana, 100 néző. V.: Széplábi.

 

Banai SK: Giber – Peccovári, Antalovits (Szabó A.), Hévízi, Fodor (Antal), Müller, Gudmon, Róth, Rendes (Alrichter), Kiss M., Szabó M. (Vincze). Edző: Mohácsi Antal.

 

Környei SE: Karasz – Kuti Horváth, Kucsera, Mészáros, Semjén, Kiss Cs., Gyurkovits, Hideg, Horti, Miklós, Baranyai. Edző: Mészáros István. Gsz.: Kiss M. (2), Hévizi, Szabó M.

 

Nem volt kétséges, hogy melyik a jobbik csapat, hiszen a környeiek biztos kiesők, a banaiak pedig már felzárkóztak a középmezőnyhöz.

 

Jók: Peccovári, Róth, Rendes, Kiss M., Szabó A., ill. Kucsera, Mészáros.

 

Mohácsi Antal: – Az első félidőben kapkodtunk, türelmetlenül játszottunk. Térfélcsere után alaposan feljavultunk, és még több góllal nyerhettünk volna.

 

Mészáros István: –Csere nélkül játszottuk végig a meccset, érthető, hogy a végére elfáradtunk. 

 

Elmaradt mérkőzés (szerdai) eredménye: Banai KSK–Wati Kecskéd 1–3 (0–0). Gsz.: Kiss M., ill. Gelbman, Kiss Zs., Pető.

 

Ácsi Kinizsi SC–Komáromi VSE 0–2 (0–0)

 

Ács, 250 néző. V.: Tóth.

 

Ácsi Kinizsi SC: Boráros – Kovács, Rusznyák (Pulai), Szőnyi, Tóth Zs., Vörös, Baumgartner (Bruckner), Bokréta (Domján), Mészáros, Nagy Z., Lakatos. Edző: Karvaj Imre.

 

Komáromi VSE: Alasztics – Mezei, Tőcsér, Tatai, Pekler (Nagy T.), Soós (Mesterházi), Csák, Simigla (Sebestyén), Csonka (Sinkó), Bán, Módi (Sallai). Edző: Vígh László. Gsz.: Nagy T., Csonka.

 

A komáromiak komolyan vették a találkozót, meg is lett a jutalma, három pontra megközelítették a listavezető kecskédieket. Az Ács-Komárom derbiknek különleges pikantériája, nagy presztízse van. Ezúttal is sok szurkoló volt kíváncsi a szomszédvárak csatájára.

 

Jók: Boráros, Szőnyi, Nagy Z. ill. Mezei, Tőcsér, Bán, Nagy T.

 

Karvaj Imre: – Jól küzdöttünk, egyenrangú ellenfelei voltunk a jobb erőkből álló komáromiaknak. Vígh László:

 

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Több helyzetünk volt, megérdemelten nyertünk.

 

Bábolnai SE–OSZE Oroszlány 3–1 (2–0)

 

Bábolna, 100 néző. V.: Miráki.

 

Bábolnai SE: Boczkó – Zsoldos, Lengyel, Horváth Cs., Szendi, Rózsahegyi, Horák (Bősze), Vida (Popovics), Róth, Fábián, Kalamár (Szedlacsek). Edző: Birta Gábor.

 

OSZE Oroszlány: Hanus – Németh S., Németh I. (Kovács), Nagy R., Bódi, Zelenai (Mester), Török, Kuzma, Simonka, Szabacsi (Járóka J.), Földi (Járóka M.). Edző: Boros György.

 

Gsz.: Horák (2), Kalamár, ill. Bódi.

 

A bábolnaiak hazai pályán is szélsőségesen szerepelnek, képesek a legjobbakat is legyőzni, ám a gyengébbektől is kikapni. Ezúttal nagyon készültek Birta mester tanítványai, hiszen a középmezőnyben maradás volt a meccs tétje. Nagyon értékes három ponttal gazdagodtak.

 

Jók: Boczkó, Horváth Cs., Horák, Kalamár, ill. Hanus, Bódi.

 

Birta Gábor: – Jó erőkből álló Oroszlányt győztünk le, csapatom minden tagja átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Optimistán tekinthetünk a jövőbe.

 

Boros György: –Nem úgy álltunk a meccshez, ahogyan illett volna. A fiatal erőkből álló bábolnaiak példát mutattak lelkesedésből.

 

Tatai AC–Tokod SE 2–1 (0–0)

 

Tata, 120 néző. V.: Juhász D.

 

Tatai AC: Valakovics – Csordás D., Bujdosó B., Csizmadia, Tóth L., Bognár, Csordás G., Minárcsik, Bujdosó S. (Szűcs), Rába, Kisék (Tóth Á.). Edző: Wéber Roland.

 

Tokod SE: Sulyok – Ratimorszki, Robotka, Soczó B., Cserép, Hégl, Schalk, Dibusz (Kovács), Janetka, Bula, Marczinkó (Rigler). Edző: Varga Sándor.

 

Gsz.: Bognár, Tóth L., ill. Hégl.

 

Az őszi szezonban a tataiak 11-2-re nyertek Tokodon, ami akkor szinte hihetetlen eredménynek tűnt. Azóta bebizonyosodott, hogy a tokodiak igen gyenge játékerőt képviselnek, nem véletlenül zuhantak a kieső zónába. Most viszont volt tartásuk, és alaposan megnehezítették a tataiak dolgát.

 

Jók: Bognár, Csordás G., Tóth L., Bujdosó B., ill. Sulyok, Robotka, Hégl.

 

Wéber Roland: – Kötelező győzelem volt, amit sikerült is behúznunk.

 

Varga Sándor: – Gratulálok a tataiaknak!

 

Zsámbéki SK–Wati-Kecskéd KSK 2–1 (2–0)

 

Zsámbék, 150 néző. V.: Tamási

 

Zsámbéki SK: Sándor – Marticsek, Harmati, Kungl, László, Veszelovszki, Balla (Fekete Zs.), Káldi, Sugár, Szabó A., Tuba (Fekete I.). Edző: Czakó András.

 

Kecskéd KSK: Sándor – Kovács S. (Katona), Kiss Zs. (Jóni), Juhász, Berki, Bukovecz, Ignácz (Müller), Tomayer Á. (Tomayer R.), Pető, Gelbman, Horváth Z. Edző: Linczmaier László.

 

Gsz.: Szabó A., Tuba G. ill. Müller Z.

 

A Kecskéd mostanában sok mérkőzést játszik, ráadásul győzelmi kényszerben, így várható volt, hogy egyszer csak megremegnek a lábak. Ez most a Zsámbék ellen meg is történt. A hazaiak az első játékrés utolsó negyed órájában két gólos előnyre tettek szert, ami nagyon meglepte a kecskédieket. A második játékrészben jött egy hazai kiállítás, amit Müller gyorsan ki is használt, de több gólt nem tudott szerezni a Kecskéd, így már csak három pont az előnyük a bajnokságban. Ez volt mindössze a harmadik vereségük a szezonban. A Zsámbék ezzel majdnem biztos, hogy jövőre is megye egyes lesz.

 

Czakó András: – Gratulálok csapatomnak, hogy a nagyszerű Kecskédet legyőzte.

 

Linczmaier László: – A zsámbékiak csupa szív játékkal felénk kerekedte, bár rengeteg helyzetet hagytunk ki.

 

Tardos FC–Sárisápi BSE 1–2 (0–0)

 

Tardos, 100 néző. V.: Lovas.

 

Tardos FC: Varsányi – Nagy, Tobik, Kádas (Kindler), Mészáros P., Lipóczky (Balogh), Veréb, Horváth T. (Méhes), Velencei, Schütt (Filipsz), Csapucha (Tóth). Pályaedző: Zhorella Krisztián

 

Sárisápi BSE: Bábszki – Fluxa, Góman, Ligeti (Somodi), Pálinkás (Hegyi), Bercsényi, Marcsó, Jurásek K., Kiss, Fürst, Jurásek Zs. (Dalanics). Edző: Karcagi Pál.

 

Gsz.: Mészáros, ill. Marcsó, Jurásek.

 

Hozta a kötelezőt a Sárisáp. A két csapat célja különbözik egymástól, a tardosiak benn akarnak maradni, a sárisápiak pedig a dobogóra szeretnének odaérni. Most a sárisápiak tettek egy lépést a céljuk elérése felé. Persze ez nem volt olyan könnyű, a félidőben még nem esett gól, majd hetven percet kellett várni az elsőre. Tíz perccel később kettő volt a Sárisáp előnye, viszont pár perccel később szépített a Tardos, így az utolsó percekben szorossá vált a meccs.

 

Zhorella Krisztián: – Egy jól eltalált lövés megpecsételte a sorsunkat, pedig kiválóan küzdöttünk.

 

Karcagi Pál: – Nem volt jó meccs, de eredményes.

 

Lábatlani ESE–Vértesszőlősi SE 1–1 (0–1)

 

 Lábatlan, 150 néző. V.: Barta.

 

Lábatlani ESE: Lakatos – Lengyel (Kottra), Varga (Vas), Budaházi, Nagy A., Lőrincz, Szakmáry (Frei), Galba, Szenes, Mann, Fenyvesi. Játékos-edző: Fenyvesi László.

 

Vértesszőlősi SE: Kosztelnik – Kuglics (Altrichter), Kocsis, Matlári, Bencsik, Gallai, Szappanos, Hardi, Szőke (Kovács R.), Gulyás, Bognár. Edző: Kiprich József.

 

Gsz.: Fenyvesi, ill. Matláry.

 

A hazaiak célja a dobogó, jelenleg jól is állnak, ám a nagyon masszív Vértesszőlőst fogadták. Kiprich csapata már a meccs elején megszerezte a vezetést, majd sokáig őrizték azt. Már mindenki a lefújást várta, amikor a hazaiak ikonja, Fenyvesi a kilencvenötödik (!!) percben megszerezte a döntetlent jelentő gólt. Így három pont az előnyük a Sárisáp előtt, de ha Fenyvesi nem egyenlít, csak kettő lenne.

 

Fenyvesi László: – Több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek, mégis örülhettünk a hosszabbításban szerzett egyenlítő gólunknak.

 

Kiprich József: – Túlzott volt a hat perc hosszabbítás, ezzel kivették a győzelmet a zsebünkből.

Péntek Sándor

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió