Górcső alatt a megyei I. osztály

 
NB III-ra vágyik a Komáromi VSE. Nem könnyű arra vállalkozni, hogy megítéljünk egy bajnokság színvonalát. A Komárom-Esztergom megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonjában viszont olyan jeleket láttunk, amelyek okot adnak a bizakodásra. (2016.01.06.)

Igaz, a mezőny alján tanyázó csapatok kilógnak a sorból, olykor hatalmas zakóval zártak egy-egy meccset, ám többnyire színvonalas meccseket láthattak a szurkolók. A komáromiak megérdemelten lettek őszi bajnokok, de ott liheg a nyomukban az évek óta élmezőnyben tanyázó Lábatlan.

A Komáromi VSE minden dicséretet megérdemel. Hétről hétre támadó szellemű és közönségszórakoztató játékuk méltán vívta ki a szurkolók elismerését. Nem véletlen, hogy rendre 3-4 száz szurkoló előtt léptek pályára.

Vigh László vezetőedző a nyáron remekül összerakta csapatát. Hét győri illetőségű játékos erősíti a gárdát, mellette a tehetséges komáromiakra is épít.

Az együttes ragyogó őszt zárt, és rekordnak számító 41 pontot gyűjtött össze a 15 meccs során.

– Elégedett vagyok az őszi szerepléssel, mi rúgtuk a legtöbb gólt és kaptuk a legkevesebbet. Csapatom nemcsak tudásban, de emberileg is remek társaság. Ami ritka dolog, imádnak edzeni, a pályán kívül is jó barátok – mondta Vigh László. – Az egyesület vezetésétől minden segítséget megkapunk, és nekünk ezt meg kell hálálni. A csapat átlagéletkora 22 év, így a fejlődés lehetősége bőven benne van a társaságban. Nem titkolt célunk az NB III-ba kerülés, ezért a télen szeretnénk 3-4 helyen erősíteni az együttest.

Hogy van-e reális esély a harmadik vonalra? A tudás alapján igen, és akkor ott van még az MLSZ tervezete, hogy minden NB III-as csapat 30 millió forint támogatást kap évente. Ez az összeg pedig a kiadások legalább felét fedezi. A komáromiaknak is jó ómen lehet, hogy általában az a csapat nyerte a megyei bajnokságot, amely az őszi első volt.

Sajátos, de kifizetődő játékkal érte el az őszi 2. helyezést a Lábatlan gárdája. A roppant masszív védekezésből gyors ellentámadás jellemzi Fenyvesi László játékos-edző legénységét. Veretlenek maradtak, és ez is bizonyítja, hogy komolyan oda kell figyelni rájuk.

A kecskédiek 3. helyen zárták az őszt, és ez nem meglepő, hiszen az elmúlt évad bajnoka sokat gyengült a nyáron. Azt viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyre több tehetség kap lehetőséget Linczmaier László vezetőedzőtől, akik egyre szebben fejlődnek.

A Tatai AC nagyot lépett előre. Wéber Roland legénysége a 4. helyen telel annak ellenére, hogy néhány peches mérkőzésen veszítettek értékes pontokat.

– Abszolút elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével. A z első meccseinken még hiányzott Fehér Laci a védelemből, ennek köszönhetjük többek között a komáromiaktól elszenvedett súlyos vereséget. Aztán helyreállt a rend, sorra hoztuk a jó eredményeket, különösen a kecskédiek elleni idegenbeli győzelmünket tartom nagyon értékesnek – sommázta Wéber Roland, aki az évad végére a 2. vagy a 3. hely megszerzését sem tartja lehetetlennek.

Tatán nincs sok ok a változtatásra, hiszen igen jó kerete van Wébernek. Az viszont biztos, hogy a csepeli Korcsok Krisztián, akinek családja fél éve Tatára költözött, a TAC-ban folytatja pályafutását. Kiváló, a pályán jól látó középpályás, aki nagy erőssége lehet a tataiaknak. Egy kapusra is égetően szükség van. Valakovics Tibor ugyanis már 49 (!) éves, ám ennek ellenére remekül teljesít, de szükség van mögötte egy megbízható helyettesre.

A Sárisáp évek óta megbízhatóan szerepel, most is stabilan áll az 5 helyen. Ezután viszont a középmezőny igen érdekes képet mutat. A bábolnaiak vezetik ezt a mezőnyt, teljesen megérdemelte. Birta Gábor vezetőedző büszke csapatára, amely a jövő gárdája. A mester bátran építette be a fiatalokat a csapatba, és nem akármi, hogy ma már 16-17 éves helyiek is meghatározó tagjai a csapatnak.

– Nagyon jó érzés, hogy a pontok tekintetében előbbre tudtunk lépni, ám van hiányérzetem. Eredményességben előbbre léptünk ugyan, de lehetett volna jobb is – nyilatkozta Birta Gábor. – Nálunk komoly munkahelyi beosztású focisták is vannak, akikre nem mindig számíthattunk. Kapusunk, Boczkó Balázs rendőr alezredes, aki munkája miatt gyakran hiányzott a csapatból. Bujáki Bence a másik, akit kényszerből kellett nélkülöznünk. Ő hivatásos katonaként a határon szolgált a migrációs helyzetben. Ha rendelkezésemre állnak, most 6-7 ponttal biztosan gazdagabbak lennénk.

Birta Gábor derülátó. Elmondta, hogy példaértékű a bábolnai önkormányzat támogatás, és ha sikerül jól erősíteni, akkor az 1-6. hely megszerzését nem tarthatja lehetetlennek.

A Vértesszőlős nagyot lépett előre, úgy eredményességben, mint játékban. Kiprich József remek munkát végez, és ahogy mondta, ez még csak a kezdet. A feltételek adottak, és a hírek szerint a szőlősieknek komoly erősítési tervei vannak.

Az oroszlányaik és a zsámbékiak a várakozásnak megfelelően szerepeltek, bár előbbiek a játékosállományt tekintve jóval előbbre végezhettek volna.

– Nem tudtuk célkitűzéseinket maradéktalanul megoldani – értékelt Mohácsi Antal, a félidőben 11. helyen záró banaiak mestere. – Sajnos, menet közben elfogytunk, ügyes ifistáinknak pedig még nagy feladat volt a megye I. Nem nagy a lemaradásunk, igyekszünk a mezőny első feléhez felzárkózni.

Banán kell a vérfrissítés, ezért Mohácsi Antal 4-5 új játékos érkezését tervezi. Már csak azért is, mert Terdik és a megyei válogatott kapus Giber távozik Banáról, de a házi gólkirály, Hévizit is sok klub szeretné vinni.

Az újonc Nyergesújfalu tisztességesen szerepel, bár a kieső helyhez még mindig közel van, miként az esztergomiak is. Utóbbi a negatív szenzáció, mivel rengeteg tehetséggel bíró királyvárosiaknak voltaképpen az élmezőnyben kellene tanyázniuk. Ez a klub vezetésének a hibája – vallják az esztergomi szurkolók.

Külön kategória az Etei SE szerelése. Az elmúlt évadban a visszatérő Hagymási Zoltán vezérletével a kieső helyről tornázta fel magát, most pedi mindössze 10 ponttal szerénykedik a 14 helyen.

Hagymási Zoltán természetesen nem örül a sikertelenségnek, ő jóval előbbre várta csapatát. Igaz, 5-6 új ember beépítését kellett vállalnia, ami nagyon sok időt vesz igénybe.

– Van csapatomban kurázsi, ezt bizonyítja, hogy amikor Tatán tíz gólt kaptunk, két hét múlva 11-et rúgtunk Tokodon. Nem adom fel, biztos vagyok a bennmaradásban, ez a csapat jóval többre képes.

Az Ácsi Kinizsi szereplésén nincs mit csodálkozni. Ez a gárda a mezőny talán egyetlen igazi amatőr csapata. Karvaj Imre edző sokszor panaszkodott, hogy munkahelyi elfoglaltságok miatt hiányoznak az ászai. Ami pozitívum, sok fiatalnak adhatott lehetőséget. Az ácsiak hosszú évek után kieső helyen állnak ugyan, de biztosak lehetünk benne, hogy a következő évadban is a megyei I. osztályban folytatják majd.

 

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió