Górcső alatt a megye I.

 
Izgalmas és fordulatokban gazdag évadot hagytak maguk mögött a csapatok az Atlasz Geodézia megyei I. osztályú bajnokságban. Ahogy várható volt, a Kecskéd és a Komárom küzdött a bajnoki címért, végül előbbi sikerével zárult az évad. (2015.07.02.)

Meglepetés a Lábatlan 3. és az újonc Tata negyedik helye. Örvendetes, hogy az átlag nézőszám emelkedett, emellett gólokban gazdag meccseket láthattak a szurkolók.

A Wati-Kecskéd KSK kétségkívül a legegyenletesebb teljesítményt nyújtotta. Bajnoki címe megérdemelt, ők lőtték a legtöbb gólt (94) és kapták a legkevesebbet (22). Érdekes a véleményük a megyei I. osztály csapatai edzőinek. Rendre elmondták, hogy nincs semmi különös a kecskédiek játékában, akik elsősorban masszív és agresszív védekezésükre alapoztak. A hátul megszerzett labdákat – gyakran a középpályás játékot kiiktatva – hosszú indításokkal küldték előre gyors csatáraikat, akik sok gólt lőttek ilyen szituációkból. Linczmaier László edző azonban feltétlenül dicsértet érdemel, hiszen három éve csapata a legjobb a mezőnyben. A 2013-14-es évadban csak azért nem lettek bajnokok, mert jogosulatlan szereplés miatt 22 pontot levontak a kecskédiektől.

Pető Dániel, az együttes gólzsákja ismét gólkirály lett, 33-szor talált az ellenfelek kapujába. A 26 éves tehetség igazán megérett a magasabb osztályra, aki eddigi 258 tétmérkőzésén 275 gólt szerzett. Kecskéden pedig nemigen viheti többre, miután csapata ezúttal sem vállalta az NB III-as szereplést. Linczmaier László sommásan csak annyit mondott, ez a pénz függvénye, egyelőre nem adottak a feltételek a feljebb lépéshez.

A Komáromi VSE nagyot lépett előre a tavalyi évadhoz képest. Akkor az 5. helyen végzett, most viszont végig volt esélye az aranyérem megszerzésére. Végül másodikak lettek, de olyan magas pontszámmal (71), amellyel korábban biztos bajnoki címet lehetett nyerni. Bosszankodott is Vígh László vezetőedző, mert a komáromiak dicséretes törekvése, hogy felkerüljenek az NB III-ba. Talán jövőre.

A KFC egyébként még Hagymási Zoltánnal zárta az őszi szezont, és a tavaszi küzdelmeket már Vigh László vezényelte. Előbbivel 33, utóbbival 38 pontot szerzett a határvárosi gárda.

A bronzérmes Lábatlan megismételte tavalyi harmadik helyezését. Érdekesség, hogy Fenyvesi László játékos-edző nemcsak a kispadon, de a zöld gyepen is kitett magáért. 23 találatával a második helyen végzett a góllövőlistán.

 

 

Üde színfoltja volt a bajnokságnak a Tatai AC. Itt is volt edzőváltás, Chmelovics Attilát Wéber Roland követte a kispadon. Tegyük hozzá, hogy igen sikeresen, végül az újonc gárda a 4. helyen zárt. Az viszont megszívlelendő, hogy a TAC rapszodikusan szerepelt, és olyan pontokat veszített, amelyek meglétével még a bronzérem is elérhető lett volna.

Csákány József szakosztályvezető elmondta, hogy továbbra is azt az utat járják, hogy minél több tatai tehetséget beépítsenek a felnőtt csapatba. Van kikre építeni, hiszen az U19-es és az U14-es megyei bajnokságot is a TAC nyerte.

A szintén újonc sárisápiak az 5. helyen végeztek, de a Magyar Kupa megyei döntőjének megnyerésével vigasztalódhattak. Dicséretes a bábolnaiak szereplése. Hatodik helyükkel kettőt javítottak a 2013-14-es évadhoz képest. Birta Gábor edző olykor kényszerből, de bátran nyúlt a tehetséges fiatalokhoz, akik rendre bizonyítottak. A kiváló pedagógiai érzékkel megáldott szakember az új bajnokságban előbbre is léphet gárdájával. Ars poeticája: továbbra is feltétlenül bízni kell a fiatalokban, és egyre több lehetőséget biztosítani számukra.

Az Oroszlány, az Esztergom és a Vértesszőlős a vártak szerint szerepelt. Talán a szőlősiek fejlődtek a legtöbbet, amióta Kiprich József, egykori válogatott focistánk a vezetőedzőjük.

 

Kalandos évadot zárt a 10. helyen végző Banai KSK. Focipályájuk ugyanis olyan mélyen fekszik, hogy egy-egy kiadós eső esetén alkalmatlan volt a mérkőzések lejátszására. Ezért aztán gyakran pályaválasztóként is „idegenben” kellett mérkőzniük. Mohácsi Antal vezetőedző ennek tudatában elégedett lehet a csapat teljesítményével, amely több meglepő sikert ért el az évadban. Ebben a gárdában is benne van a további fejlődés lehetősége.

Az Ácsi Kinizsi 11. helyen végzett, csakúgy, mint az elmúlt évadban. Karvaj Imre jó szakember, ám sok tényező gátolta a jobb szereplést. Elsősorban, hogy szinte egyetlen meccsen sem tudott kiállni a Kinizsi a legjobb összeállításban. Munkahelyi elfoglaltságok, eltiltások és sérülések gátolták a csapatépítést. Karvaj Imre is sok fiatalnak adott bizonyítási lehetőséget, ezt tartja továbbra is a jövő útjának.

Az Etei SE az ősszel még két pontra állt a kieső helytől, aztán a tavaszi szezonban megtáltosodott. Visszatért Hagymási Zoltán az egy évvel ezelőtt még ezüstérmes gárdához, és mindjárt megmozdult valami. Viharos gyorsasággal távoztak a kieső zónából, és eben nagy érdeme volt a vezetőedző fiának, Hagymási Dánielnek, aki követte édesapját Komáromból Etére. A góllövőlistán harmadik lett 18 találattal, mindkét csapatában 9-9 gólt szerzett.

A Tardos és a Környe esett ki az első osztályból, a tokodiak határtalan szerencsével benn maradtak a megye I-ben.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió