Évzáró MLSZ-gála Tatán

 
Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága díjátadó gálát rendezett Tatán. A rendezvényen díjazták a legjobb edzőket, és a legeredményesebb játékosokat több kategóriában is: megyei I., II., III. osztályban, utánpótlás szinten, és természetesen ezeket az elismeréseket átadták a gyengébbik nem képviselőinek is. (2016.06.21)

Díjátadó gála 2016

 

A programon köszöntőjében Khéner László megyei igazgató úgy fogalmazott: a magyar labdarúgás nagy változásokon esett át az elmúlt öt évben. A társasági adótámogatás 2011-es elindítását követően, sportágunk szinte minden szegmense fejlődésnek indult. – Komárom-Esztergom megye sem marad el a régiótól, hiszen több mint három milliárd forint támogatás érkezett szűkebb hazánkba – szögezte le Khéner lászló. – Ennek nagy része utánpótlás-nevelésre és infrastruktúra-fejlesztésekre ment.

 

2011 óta tizennégy különböző méretű műfüves labdarúgó pálya épült meg és további tíz játéktér létrehozása várható 2017 nyaráig. Az igazolt labdarúgók száma 4900-ról 7200 főre emelkedett. Elindult az öregfiúk bajnokság, a női U17-es bajnokság és évről évre több településen indult újra a foci. Labdarúgásunk megítélése a felnőtt válogatott és az NB I-es klubok szereplésétől függ, ennek ellenére a Magyar Labdarúgó Szövetség óriási energiákat fordít az amatőr labdarúgásra. Azon túl, hogy a különböző díjtételek kilencven százalékát átvállalja az MLSZ, azon felül minden évben pályázhatnak a klubok a TAO pályázaton. Az MLSZ mindenkinek megadja a lehetőséget a fejlődésre, a klubokon múlik, hogy élnek-e vele – emelte ki.

 

– Nagyon mozgalmas éven van túl a megyei labdarúgás. Több osztályban is csak az utolsó fordulóban dőltek el a helyezések, ami jót tett a bajnokságnak. Mindig jó, ha van több olyan csapat, aki osztálytól függetlenül kitűzi maga elé a feljutást vagy a dobogós helyezés elérését. Fontos a megyének, hogy legyenek NB-s bajnokságban szereplő sportszervezetei. Ezért is nagy öröm, hogy a Dorogi FC feljutott az NB II-be, valamint a Komáromi VSE visszakerült a harmadosztályba. Sokszor hangoztatom, hogy a magyar labdarúgást csak együtt, összefogással tudjuk fellendíteni és ezért sok esetben felül kell kerekedni a saját érdekeken. A klubok között megfelelő kapcsolatnak kell lennie, de ugyanez elmondható a sportszervezet és a szövetség kapcsolatáról – mondta. Khéner László hozzátette még: 2015 év végén az Eb-re való kijutással elindult egy pozitív szemléletváltás a magyar fociban.

 

A legjobbakat díjazták

 

Az igazgató szerint ezt a lehetőséget meg kell ragadnunk, és még több gyereket kell bevonnunk a futballba. A képzésen mindenképpen javulnunk kell, ez közös felelősségünk. Majd mindenkinek jó pihenést és sikeres felkészülést kívánt.

 

Dr. Kancz Csaba, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke köszöntőjében kiemelte: a bajnoki szezon előtt senki nem gondolta volna, hogy az évértékelő előtt az taglalgatjuk, hogy a magyar válogatotton múlik a portugálok továbbjutása az Eb-n.

 

– Ebből is látszik, hogy mitől is olyan szép sportág a labdarúgás. Befektetett munka, taktika, és innovatív ötletek kellenek a sikerhez. Örülünk annak, hogy a magyar labdarúgás ilyen szép sikereket tud elérni ebben az esztendőben. Azonban szűkebb hazánkban is van, aminek örülhetünk és drukkolhatunk, hiszen a Dorog feljutott az NB II-be, a Komárom pedig az NB III-ba.
Úgy gondolom, a megyei I. osztályú bajnokság színvonala is emelkedett, ugyanis több egyesületnél is tudatos utánpótlás-nevelés zajlik. Rendszer szinten gondolkodnak, komoly építkező munka kezdődött. Fontos, hogy az infrastruktúra fejlesztési támogatás révén a kis csapatok is javítani tudnak a működési feltételeiken. Remélem a következő években is sok pályázat érkezik, és tovább tudnak fejlődni a megye településének klubjai, egyesületei. Végezetül köszönetet szeretnék mondani minden sportvezetőnek, az ebben a bajnoki évadban elvégzett munkájáért, és egyúttal kérem Önöket, hogy a szakmai igényesség és motiváltság jellemezze a következő időszakban is munkájukat – hangsúlyozta dr. Kancz Csaba.

 

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ elnökségi tagja szintén megköszönte a munkát, amit a sportszakemberek a megyei foci iránt végeznek. Ezt követően gratulált a díjazottaknak, majd reményét fejezte ki, hogy az utánpótlásból minél többen kerülnek fel a felnőtt csapathoz az adott egyesületeknél.

 

A díjátadó gálán a Néptánc Show Formációs táncegyüttes szórakoztatta a meghívott vendégeket, majd átadták a díjakat, elismeréseket.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió