Eurotrade megyei II. osztály

 
Az Eurotrade megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonja igen változatos és izgalmas volt. Egyik csapat sem mehetett biztosra, bármikor születhettek meglepetések. Így aztán szoros lett az élmezőny, az első osztályba jutásra hat csapatnak van még esélye. (201801.12.)

Az elmúlt évadban mindössze két ponttal maradt le a Nagyigmánd, amely most három pont előnnyel vezeti a tabellát a Vértesi Erőmű előtt. Machata Jenő edző stabil kis csapatot hozott össze, és gárdájának két év után jó esélye van a megye I-be kerülésre. Ebben nagy szerepe van a góllövőlistán 15 találattal 2. helyen álló Zvér Dezsőnek (az elmúlt évadban 34 találatával ő lett a gólkirály), aki mindig most is a legjobbkor talált a kapuba. Megyesi László is kitett magáért, ő 14 gólt lőtt az őszi szezonban.

Meglepetés a tatabányai Vértesi Erőmű második helye, de a tátiak és a süttőiek is sokat léptek előre az elmúlt évadhoz képest. A Mocsa rendre ott van az élmezőnyben, most is van esélyük az első két hely egyikének a megszerzésére. Náluk a gólerős Csizmadia Rajmund a húzó erő, aki 13 gól ért el az ősszel. Jordán Dezső vezetőedző jó munkát végez, csapata egyre szebben fejlődik.

A környeiek kiesésük után elfogadhatóan szerepelnek a megyei II. osztályban, ám nagy bravúr kellene ahhoz, hogy a feljutáshoz közel kerüljenek. Igaz, hátrányuk mindössze hat pont a 2. helyzettel szemben, ami behozható.

A Bokod-Erőmű LE a szokásos formáját hozva a középmezőnyt erősíti, miként a kocsiak is, ám BódisTamás tovább folytatja a csapatépítést, és szeretné, ha gárdája az élmezőnyben végezne.

A középmezőny igen szoros, onnan könnyen el lehet mozdulni, de zuhanni is. A Kocs, a Gyermely és a Koppánymonostor is 20 pontot szerzett, köztük nagy harc várható a tavasszal a minél jobb helyezésért.

A Dad KSE újoncként voltaképpen jól szerepel, a kiesés réme nem fenyegeti Bak Imre legénységét. Ehhez persze kell a kiváló támadó, Juszkó József nagyszerű formája, aki 15 találatával vezeti a megye II. góllövőlistáját.

A megyei I. osztályban többszörös bajnok Tardos FC folytatja rossz sorozatát kiesése után. Mindössze 15 pontot szerzett, eggyel többet, mint a Várgesztes és az Ászár. Kiesés azonban aligha fenyegeti ezt a három csapatot, mivel a Bakonysárkány és a Piliscsév leszakadva zárja a mezőnyt. Előbbinek hét, utóbbinak három pontja van.

Összegezve, a feljutó két helyért nagy csata várható, ám a kiesés elleni harc nem sok izgalmat takar, hacsak nem emberlik meg magukat a lista végén állók.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió