Értékelték az évet

 
Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága megtartotta hagyományos csapatévzáróját megyeszékhelyünkön. A vezetők röviden beszámoltak az évben elért eredményekről, majd egy kötetlen vacsora közben a sportegyesületek képviselői megvitatták a szezonban történt eseményeket, az idény fordulóinak izgalmait, illetve a jövővel kapcsolatos kérdéseket. (2015.12.26.)

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, megyei társadalmi elnök köszöntő beszédében úgy fogalmazott: idén is igyekeztek annak érdekében tenni, hogy minél több forrás érkezzen a megyei labdarúgásba. Majd a TAO jelentőségére is kitért, hiszen a támogatásnak köszönhetően egyre tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá vált a klubok számára a bajnoki évad.

– Fontos lépéseket tennünk azért, hogy a nézőket visszacsalogassuk a tribünökre – emelte ki dr. Kancz Csaba. – Bár sokszor kevesen vannak a lelátókon, azonban akadtak olyan kiemelt rangadók is, szomszédvárak találkozói, ahol igazán szép nézőszámok mellett zajlottak le a küzdelmek. Ezzel együtt nagyon fontos dolognak tartom a sportszerűséget is, hiszen a mögöttünk álló szezonban egy-két kirívó esetet kivéve sikerült fair play szellemben befejeznünk az évadot. Ha ilyesmi mégis előfordul, azt hiszem, a legnagyobb szigorral lép fel a megyei igazgatóság az ilyen jellegű szituációknál.

Emellett azért nagyon örülök annak, hogy igencsak aktív a megyénk – elkötelezett sportszakemberekkel – a sok beérkező pályázat tekintetében a megyei TAO keret szétosztásánál, vagy adott esetben a sporttelepek felújítása érdekében – szögezte le a társadalmi elnök.

Dr. Kancz Csaba említést tett nemzeti csapatunk teljesítményéről is, hiszen a Bernd Storck vezette együttesre büszkék lehetünk a kontinensviadalra való kijutás miatt. Majd megjegyezte, szenzációs élmény volt több mint húszezer magyarral a mérkőzés kezdete előtt énekelni a Himnuszt. A magyar válogatott játékosai küzdeni akarásból, szervezettségből és játéktudásból is jól vizsgáztak. Oda-vissza meg tudtuk verni a norvégokat, senki nem mondhatja azt, hogy véletlenül jutottunk ki az Eb-re.

 

– Jót tett a bajnokságoknak az elmúlt félév zárásakor, hogy az utolsó pillanatokban dőltek el a dobogós helyezések sorsa és a kiesés – vette át a szót Khéner László megyei igazgató. – De a grassroots tekintetében is sokat fejlődtünk, gondolok itt akár a Fair Play Cup-ra, a középiskolai futballtornára, amelyben országos szinten, a negyedik helyen állunk a csapat létszám vonatkozásában, hiszen nálunk ötvenen neveztek. Az amatőr licence bevezetésével pedig az egyenlő feltételrendszert szerettük volna biztosítani az egyesületeknek.

Az oktatás kérdésében is erősödnünk kell, így tovább folytatjuk az edzőképzést, hiszen sportszakmai szempontból azért vannak hiányosságok szűkebb hazánkban is, ezt a területet mindenképpen fejleszteni szükséges. Ami a TAO-t illeti, 2011 óta csaknem három milliárd forint érkezett Komárom-Esztergom megyébe. Ebből 1,5 milliárd utánpótlás-képzésre. Ha már ennyi pénzzel gazdálkodhatunk megyénkben, akkor maximális teljesítményt kell nyújtanunk, hogy minél erősebb alapot képezzenek az, fiatalok focisták a felnőtt csapatok számára – tette hozzá a vezető.

 

Baranya István szakmai igazgató is összefoglalta az elmúlt hónapokat, aki elmondta, hogy régiós szinten versenyzik két egyesületünk is, a Tatabánya és a Dorog, Veszprém és Fejér megyével a Bozsik programban U11-ben és U13-ban. – Örömteli, hogy a Dorog U11-es együttesét senki nem tudja megverni. Az U13-ban hasonló a helyzet. Nemcsak régiós, hanem nemzetközi szinten is megmérkőztek utánpótlás alakulataink és nem vallottunk szégyent, méltó ellenfelei voltunk a nemzetközi gárdáknak is. De a többi korosztály is remekül teljesít itthon, a pontvadászatban.

Két éve dolgozom két kollégámmal – Boros Györggyel és Karcagi Pállal – az amatőr felnőtt megyeválogatottunkkal. Akiket meghívtunk a válogatottba, azok a futballisták becsületesen helytálltak, végigcsinálták az edzéseket, a meccseket. Ennek a munkának meglett a gyümölcse, hiszen továbbjutottunk a legjobb nyolc közé – emelte ki Baranya István. Ezt követően Horváth Sándor, a játékvezetői bizottság elnöke tájékoztatta a hallgatóságot a bírói tanfolyamok részleteiről, és megyénk sípmestereinek helyzetéről, létszámáról.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió