BOSU-val készülnek a tavaszi rajtra

 
Heti négy edzéssel készül a tavaszi szezonra a Tatai AC megyei I. osztályú labdarúgócsapata. Wéber Roland, az újdonsült vezetőedző alaposan megdolgoztatja tanítványait, akik zokszó nélkül végzik a kemény munkát. (2015.01.22.)

 

Ilyenkor persze a sok futás a fő program, azért már a labda is előkerült. Mellette nagy hangsúlyt fektetnek a kondicionáló tréningekre. Ennek érdekében egy csinos hölgyet, Szappanosné Tihanyi Dóra fitnesz- és aerobik edzőt kértek fel a munka irányítására. Krisztina egy olyan módszerrel dolgozik, amelyet már több élsportoló is alkalmaz.

 

Nagyban segíti többek között a Videoton focistáinak, az MKB Veszprém kézilabdásainak és Cseh Laci úszó felkészülését a BOSU. De mi is az a BOSU? Ez egy egyensúly tréner, mint sok más sporteszköz, ami az Egyesült Államokból származik. Neve, a „booth sides up” rövidítéséből ered, arra utalva, hogy mindkét oldala – a puha és rugalmas labda része, valamint a kemény, úgynevezett platform része is – használható. Gyógytornászok, sportszakemberek fejlesztették ki, és eleinte a rehabilitációban alkalmazták. Ez egy rendkívül nehéz edzésforma. Krisztina egyébként ebben a háromszáz izmot megmozgató tréningben mesteredzői diplomával rendelkezik. Elégedett a tatai focisták hozzáállásával, akik lelkesen végzik a számukra még szokatlan munkát.

Csákány József szakosztályelnöktől megtudtuk, hogy már mérkőzések is szerepelnek a programban. A TAC részt vesz a megyei fociszövetség által szervezett téli műfüves bajnokságban, amelyen a megyei I. osztályú Komárom és Bana valamint a másodosztályú Süttő és Kocs csapatával mérkőznek meg. A meccseket a komáromi Czibor Zoltán Stadionban (Sport út) játsszák. A találkozók időpontjai: 01.25. (vasárnap), 14.00: Bana KSK – Tatai AC. 02.01. (vasárnap), 16.00, Tatai AC – Süttői SC. 02.03. (kedd), 19.30: Tatai AC – Komárom VSE.                      Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió