Az FTK Építők újabb sikere

 
A Focikert műfüves létesítményben befejeződött a 4. alkalommal kiírt városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A hagyományoknak megfelelően a Tatai AC székházában volt az ünnepélyes díjkiosztó. (2014.11. 07.)

A Focikert műfüves létesítményben befejeződött a 4. alkalommal kiírt városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A hagyományoknak megfelelően a Tatai AC székházában volt az ünnepélyes díjkiosztó. (2014.11. 07.)

 

Vámosi László, a Focikert menedzsere ismét sok pozitívumról számolhatott be. Értékelésében kiemelte, hogy sikeres sorozaton vannak túl, a 11 nevező csapat hét hónapon át folyamatosan játszott a bajnoki pontokért a létesítmény kitűnő pályáján.

– A bajnokság háromfordulós volt, 165 mérkőzés játszottak a gárdák, és szinte valamennyi meccs izgalmas és nagy küzdelmet hozott. Közel ezernyolcszáz gólnak örülhetett a rendre szép számú szurkolótábor – ismertette Vámosi László.

 A legjobb gólátlagot (8,5 találat mérkőzésenként), az Impreglon együttese érte el, amely 257 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját. A bajnokságban végig kiemelkedett a mezőnyből az FTK Építők, a Hasszán Quattró, a Don Dinó, az Impreglon és az öS-ISSY gárdája. Vámosi László kiemelte, hogy a bajnokság színvonalának jót tett a két új gárda, a Don Ginó és az öS-ISSY szereplése. Nagyot emelt a nívón, hogy, sok olyan játékos is pályára lépett a csapatokban, akik nagypályán, a megyei I., II. és III. osztályban folyamatosan futballoznak. Így aztán Tatától Tardoson át Komáromig szerepeltek focisták az együttesekben.

– Ezek a játékosok húzó embereik voltak együtteseiknek, és nem utolsó sorban a góltermelésből is alaposan kivették részüket. A két játékvezető, nagy tapasztalattal kézben tartotta a mérkőzéseket, elismerés illeti munkájukat – folytatta értékelését Vámosi László, aki az ünnepélyes díjátadó előtt megjegyezte: tovább tart az FTK Építők uralma, amely negyedik alkalommal is az élen végezett a Haszán Quattró és a Don Ginó előtt. Negyedik lett az Impreglon, 5. pedig az őS-ISSY.

A góllövő lista élén Purgel Zoltán (ő Tatai AC megyei I. osztályú csapatának erőssége), az Impreglon labdarúgója végzett, megelőzve Szabó Sándort (Don Ginó) és Bombicz Tamást (FTK Építők). De az őket követő gólérzékeny játékosok is kiválóan teljesítettek, így Karvalics Norbert (SERIE A), Minárcsik Dániel (őS-ISSY), Kalmár János (SERIE A.) és Moncz Ferenc (Don Ginó). A kapusok teljesítményét is értékelték, a több kiváló közül Barassó Csaba (Hasszán Quattró) és Kerekes Pál (FTK Építők) kapott elismerést.

Váli Tóth János, a Focikert létesítmény tulajdonosa is elismeréssel szólt az együttesek teljesítményéről, kiemelte a több mint 200 játékos kitartását, akik hétről hétre sportszerűen küzdöttek, és öregbítették a bajnokság jó hírnevét.

Lázár Ottó, a Tatai AC elnöke egyesülete és a Focikert vezetésének jó együttműködéséről szólt, majd beszélt a TAC jövőre elkészülő sportcsarnokáról és a még idén átadandó új focipályájáról is. Az esemény végén Váli Tóth János adta át a csapatoknak és a legkiválóbbaknak a díjakat, elismeréseket.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió