Átadták az új tatai focipályát

 
Elkészült Tatán az új labdarúgópálya, amelyet ünnepi keretek között adták át rendeltetésének. A Jávorka-iskola melletti, egykor igen „romos” és vizes területén impozáns pálya épült rövid időn belül. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán nyert a város a Tatai AC-vel karöltve, amelynek köszönhetően megépítették az új pályát. (2014.11. 17.)

Elkészült Tatán az új labdarúgópálya, amelyet ünnepi keretek között adták át rendeltetésének. A Jávorka-iskola melletti, egykor igen „romos” és vizes területén impozáns pálya épült rövid időn belül. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán nyert a város a Tatai AC-vel karöltve, amelynek köszönhetően megépítették az új pályát. (2014.11. 17.)

 


Hetven százalékos volt a támogatás mértéke (86 millió forint), a helyi önkormányzat 25 milliós önrésszel járult hozzá a megvalósításhoz. A pályára égetően szükség volt, miután a város központjában lévő objektumot a klub régi vezetése eladta, ahol rövidesen Interspar épül.

Rengetegen elmentek az ünnepélyes átadóra. Michl József, Tata polgármestere volt az első, aki mindjárt meg is vizsgálta a gyönyörű gyepszőnyeget. Tökéletes, konstatálta a város vezetője, és ezt megerősítette Kiss Gábor, a Globál Sport Kft., a kivitelező képviselője.

–   A pálya füve kiváló, ám még nem lehet terhelni, mivel a fű már beállt a téli időszakra, vagyis már nem nő. Az idén már nem lehet locsolni, tavasszal viszont lehet játszani rajta. A pálya villanypóznákkal is fel van szerelve, vagyis esti meccseket is lehet majd itt játszani –ismertette Kiss Gábor.

A lelátók még hiányoznak, ám arra is meg van a stratégia. Michl József köszöntő beszédében elmondta, hogy az Angolparkból, a szabadtéri színpad mobil lelátóit ide hozzák, ami logikus lépés, hiszen a forró nyári időszakban, amikor a szabadtéri színpad keményen üzemel, akkor vissza lehet oda vinni a lelátókat.

A Tatai AC utánpótlásnak focistái színvonalas edzést tartottak az ünnepélyes megnyitón. Mindent beleadtak, meg is jegyezték a vendégek, igen ügyesek ezek a gyerekek.


– Ez még csak az első állomás, lesz még itt egy műfüves pálya, de a Jávorka-középiskola területén egy újabb füves pálya is. Emellett, itt alakítjuk ki Tata nagy városi sportkomplexumát, lesz majd kerékpáros és görkorcsolyapálya, de itt épül fel a kosárlabda csarnok is.

A polgármester azt is elmondta, hogy a nemrégiben lebontott, egykori Dobi-középiskola maradványait ledarálták, és annak anyaga került töltő anyagként a most átadott focipálya alapjaiba. A 105x68 méteres futballpálya beépített, automatikus öntözőrendszerrel van ellátva. Az öltözők is hamarosan elkészülnek, méltó fellegvára lehet a tatai labdarúgásnak az új pálya.

Borsós Tibor, a megyei közgyűlés tatai illetékű alelnöke elmondta. nagyon boldog, hogy szeretett városa újabb impozáns létesítménnyel bővült. Lázár Ottó, a Tatai AC elnöke kiemelte, hogy a két és fél éve újra alakult tatai futballszakosztály egyre szebben fejlődik. Hozzátette: ebben oroszlánrésze van Csákány József szakosztályelnöknek, aki óriási energiával és hozzáértéssel terelte a dolgokat a siker felé.

Faitli Veronika, az MLSZ és Molnár András, kivitelező képviseletében kiemelte, hogy a tataiak hozzáállása példa értékű volt a pályaépítés során. Mindez Bakos Zsolt, a polgármesteri hivatal szakemberének kiváló munkáját dicséri.

 

Khéner László, az MLSZ megyei szervezetének igazgatója hangsúlyozta, hogy Tata mindig sportszerető város volt, és megoldották azt a problémát: ne maradjon focipálya nélkül a város.

 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió