Worms és Tata evezős barátsága

 
Július végén ismét egy 11 tagú, főként fiatalokból álló evezős csapat érkezik Tatára a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet meghívására. (2013.07.17.)

Július végén ismét egy 11 tagú, főként fiatalokból álló evezős csapat érkezik Tatára a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet meghívására. (2013.07.17.)

 

Tata német vendégei imádják a magyar ételeket

Worms történelmi városában nem különös dolog a múltról beszélni, így az sem számít különlegesnek, ha az ottani evezős egyesület 130 éves jubileumát ünnepli. Márpedig a ma 20 éves Tata-tóvárosi Vízisport Egyletnek 19 évvel ezelőtt ez a klub ajánlott fel partnerkapcsolatot a Rajna-pfalzi és a Komárom-Esztergom megyei sportkapcsolat keretén belül.

Az elmúlt majd két évtizedben a sportbarátság révén a tatai evezősök stabil vízi bázist építettek fel, miután hajóparkjuk jelentős részét a WRC Blau-Weis evezős klub biztosította, de mindemellett számtalan találkozó, közös túrák, ünnepi események fűszerezték az eddigi, példaértékű sportbarátságot.

– Július végén most ismét egy 11 tagú, főként fiatalokból álló evezős csapat érkezik Tatára, akik a Rajna forgalmas országútja helyett, szívesen eveznek majd a mi hangulatos Öreg-tavunkon, vagy éppen a Duna csodálatos visegrádi szakaszán. A budapesti panoráma evezés mellett egy balatoni kirándulás is része lesz a programnak – mondta Domonkos Ágnes, a megyei szövetség elnöke.

A vendéglátó tataiak, hasonlóan, a wormsi evezősökhöz, mindig felkészülten, nagy vendégszeretettel várják a találkozást, hogy tovább erősítsék a barátságot, a szakmai sportmunkát, és tervezhessék a következő esztendő programját. Ez a program pedig a partnerkapcsolat megkötésének 20 éves jubileumi évfordulója lesz.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió