Víz, Zene, Virág, Fesztivál

 
Európa egyik legismertebb, leglátogatottabb, legsikeresebb fesztiváljának ad otthont Tata június 26-tól 28-ig. A három nap több mint kétszáz nívós programot kínál az érdeklődőknek. A Víz, zene, Virág, Fesztivál immáron 22. alkalommal rendezik meg. (2015.05.17.)

Az ország egyik kiemelkedő fesztiválja a sport, a kultúra és a szórakozás területén is kiváló elfoglaltságot nyújt a vendégeknek. Ekkor rendezik többek között a hagyományos Tatai Regatta evezősversenyt is.

– Kilencedik éve vagyok a fesztivált szervező nonprofit szervezet elnöke, és úgy érzem, a kor kihívásainak megfelelően, a látogatók igényeinek maximális kiszolgálása érdekében munkálkodunk. A rendezvény hagyományos elemei megmaradtak, de az új irányzatoknak és a divathullámoknak is teret engedünk. Ami igen fontos, a 14 éven aluli gyerekeknek ismét lesz ingyenes vidámpark, de igyekszünk minden korosztálynak megfelelő programot biztosítani – ismertette Essősy András, a szervezőbizottság elnöke.

Kétségtelen, hogy ez a fesztivál nemcsak népszerű, de már sok honi és nemzetközi elismerésben is részesült. Többek között megyei príma díjat kapott, mellette nemrégiben az EFFE kitüntetést (Európa a Fesztiválokért, Fesztiválok Európáért) is kiérdemelte. Az ország tíz legsikeresebb, leglátogatottabb fesztiváljaként (évente 2000 van hazánkban) tartják számon.

– Ezek az elismerések rendkívül ösztökélően hatnak ránk, ezért mindig elvünk, hogy egy lapáttal még rá kell tennünk. Nekünk nem jelent bevételt a 3 napos fesztivál, nonprofit szervezet vagyunk, vagyis ami bejön a bevételekből, azt mind visszaforgatjuk a rendezvény költségeibe – folytatta Essősy András, aki hozzáfűzte, hogy csak 16 olyan fellépő lesz a fesztiválon, amelynek a műsorára „fejenként” másfél ezer forint lenne a belépődíj. Vagyis, ne gondoljuk, hogy társadalmi munkában adnak programokat, előadásokat a művészek. A háromnapos belépő 2000, a Tata-kártya tulajdonosainak 1000 forint. A 14 éven aluli gyerekek, szülői kísérettel díjmentesen látogathatják a Víz, Zene, Virág, Fesztivált.

Amit még feltétlenül hozzá kell fűznünk: a fesztivál sikere érdekében mintegy 3000-en segédkeznek, pontosabban közreműködnek majd. Kell is ez, hiszen a hagyományokhoz híven, jó idő estén most is százezres érdeklődésre számítanak a szervezők.

 

 

 

Péntek Sándor

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió