UTÁNPÓTLÁS és DIÁKSPORT ESZTERGOMBAN

 
Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, az Olimpiai Bizottság, a Magyar Evezős Szövetség és Esztergom Város Képviselő Testületének pályázati támogatásainak ösztönzéséire is, alapvetően az utánpótlás neveléssel, és a város diáksportjával való kapcsolatának erősítésére törekszik. (2016.02.23.)

Teszik ezt azért is, mert a középiskolák elvégzése után versenyzőik Budapesten, vagy más nagyvárosokban tanulnak tovább. Az egyetemi és főiskolai tanulmányaik alatt csak néhányan járnak vissza edzésekre. Igazolja ezt a tényt az is, hogy jelenleg volt válogatott kerettag versenyzőink közül 5 fő igazolt át és versenyez budapesti klubokban.

Az egylet fiatal versenyzői a téli szezonban is kitűnő teljesítményeket produkáltak, szolgáljon erre január-február hónapokban elért alábbi eredményeik:

-A Magyar Evezős Szövetség január 8.-.án megtartott Díjkiosztó Gáláján, a nemzetközi eredményeket elért versenyzők mellett, értékelte az utánpótlás 20105 évi eredményeit is. A 2015 évi „Diákranglista Versenysorozaton” elérhető pontok összesítése után,a 14 éves leányok kategóriájának győztese az esztergomi Szívós Nóra lett. Második helyen csupán 4 ponttal lemaradva, a szintén esztergomi Ruzsits Dorottya lett.

-A város iskoláival működő jó kapcsolataink eredmény képen,az Árpád-házi Szent Erzsébet Iskola tanulói közül 13 fővel, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumból 3 fő evezős indult, a január 23.-án , Budapesten, A Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége által megrendezett „Téli Kupa” versenyek evezős ergométeres versenyén. Az esztergomi diákok mind az egyéni, mind a 4 fős csapatszámok első három helyezését megnyerték. A dobogóról mindössze két versenyző maradt le, ők 4. helyezéseket értek el. Az Erzsébetes diákok további versenyszámokban, grundbirkózás, fekve nyomás versenyen is jeleskedtek. A részvétel megszervezésében és a felkészítésben dicséret illeti Teich István, Szántó Rolland, Szántó Gellért testnevelő tanárokat, valamint Mármarosi Jánost az evezősök felkészítő edzőjét.

Budapesten rendezték meg, a Magyar Evező Szövetség által 2016. évi Sport XXI Utánpótlás Országos Ergométeres bajnokság, a 10-14 éves korú sportolók részére. Az Esztergomiak 8 versenyzővel álltak rajthoz és az alábbi eredményeket érték el. A 11 éves fiúk korcsoportjában a 9 indulóból Bronzérmes lett Szigeti Ferenc. A 12 éves fiúk 18 fős mezőnyében 4. helyen végzett Pataki Máté,12. Balog Csaba Roland,18. Szívós Márton. A 14 éves fiúk 47 fős mezőnyében 7.Barna Csanád,15. Domokos Mihály,38.Balog Gábor Kristóf,42. Varga Boldizsár lett.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió