Három esztergomi egység a válogatottban

 
A Magyar Evezős Szövetség a Velence-tavi evezős pályán rendezte meg a XXVIII. Dr. Symády Béla Nemzetközi Evezős Regattáját, amelyen Szlovák Bence aranyérmes lett. (2011.05.03.).

A Magyar Evezős Szövetség a Velence-tavi evezős pályán rendezte meg a XXVIII. Dr. Symády Béla Nemzetközi Evezős Regattáját, amelyen Szlovák Bence aranyérmes lett. (2011.05.03.).

A versenyen a 18 magyar, 2 szlovák és 1 szerb klubcsapaton kívül a magyar válogatott egységei álltak rajthoz. Az első napi versenyek kis egységekben való lebonyolítása, a magyar válogatott egységek végső kialakításának lehetőségét szolgálták.  Az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének versenyzői 3 versenyszámban voltak érdekeltek, akik 1 arany- és 2 bronzéremmel megerősítették pozíciójukat a serdülő válogatottban, így június elején résztvevői lesznek az Olimpiai Reménységek Nemzetközi Versenyén (ORV.) induló magyar válogatottnak.

A három egység közül SZLOVÁK BENCE, a serdülő egypárevezősök között aratott főlényes győzelmével nyert aranyérmet.  A férfi serdülő kettőpárevezős SÓLYOM GELLÉRT- GAÁL BENEDEK ,a női serdülő kettőpárevezős KIFFER DORINA-KOVÁCS LIZA párosok, bronzérmes  helyezéseikkel szerezték mega válogatottságukat.

A második versenynapon a férfi ifjúsági egypárevezősök mezőnyében, a még serdülőSZLOVÁK BENCE bronzérmes, BAJAI TAMÁS V. helyezett lett. Már serdülő válogatottként összeült női serdülő négypárevezősben HATOS ANNA (Csepel), PAPP ZSÓFIA (Budapesti E.E.), KOVÁCS LIZA, KIFFER DORINA (Esztergom), a szerbiai Palics csapata mögött ezüstérmes lett.

 

A női ifjúsági kormányos nélküli négyevezősök mezőnyében, az első versenyükön debütáló esztergomi egység, ORSÓS IVETT-ORSÓS GLÓRIA-NAGY BRIGITTA-ORSÓS ANNA összeállításban az V. helyezést szerette meg.

A fiúk edzője Búza József, a leányok trénere Fiala József.

 

                                          Mármarosi Győző

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió