Evezés: XI. Tatai Regatta az Öreg-tavon

 
A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet, a Komárom-Esztergom Megyei Evezős Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség Sportfejlesztési és Utánpótlás Bizottsága. június 25-n (pénteken) rendezi meg a XI. Tatai Regattára és Ranglista versenyét a tatai Öreg-tó vár előtti kijelölt versenypályáján. (2010.06.21.)
A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet, a Komárom-Esztergom Megyei Evezős Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség Sportfejlesztési és Utánpótlás Bizottsága. június 25-n (pénteken) rendezi meg a XI. Tatai Regattára és Ranglista versenyét a tatai Öreg-tó vár előtti kijelölt versenypályáján. (2010.06.21.)
 
A Víz-Zene-Virág Fesztivál nyitó programjaként rendezik meg a XI. Tatai Regattára és Ranglista versenyt
2010. június 25. péntek 11 órától. A verseny helyszíne: Öreg-tó vár előtti kijelölt versenypálya
(volt céltorony). Díjátadás 14.45. TTVE Csónakház
 
Új versenyszámok a Tatai Regattán
 
2010. július 25-én 11 órakor a Víz-Zene-Virág Fesztivál nyitó programjaként kerül sor a XI. Tatai Regatta lebonyolítására az Öreg-tavon, melynek házigazdája a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet (TTVE).
Az idei verseny tartalmában és a résztvevők számában is lényegesen nagyobb lesz, mint az eddigi években, hiszen kiegészül a NUPI (Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet) Sport XXI. címen támogatott Evezős Diákranglista versennyel, amit a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) Sportágfejlesztési és Utánpótlás Bizottsága bonyolít le.
Ez a versenyforma 2009-ben indult útjára, háromfordulós részvétellel. Újdonságnak számít az 500 m-es táv, ahol már a 11 évnél fiatalabbak is indulhatnak, de a legidősebbek csupán 14 évesek. A korábbi 1000 és 1500 m-es távok mellett, most olyanok is összemérhetik tudásukat, akik szívesen elkötelezik magukat e szép sportág mellett, de még nincsenek felkészülve a nagyobb teljesítmény elérésére.
2009-ben összesen 408 hajó állt a rajthoz, a versenyzők 16 egyesületből és 64 iskolából érkeztek, ahol az egyesületek közötti versenyt a Vác Városi Evezős Club nyerte. A TTVE két versenyzőt tudott indítani, közülük korcsoportjában Schäffer Katalin, a Kőkúti Általános Iskola tanulója 28 indulóból a nagyon szép 7. helyet érte el.
2010-ben a ranglista verseny népszerűségére való tekintettel, négyfordulós lett a versenysorozat, ebből Tata, most első alkalommal a helyszínek közül, a második fordulót bonyolítja le.
Június 25-én, a Tatai Regattán 13 klub részvételével, csak a ranglista verseny futamaiban 92 nevezés érkezett. Az egyéb versenyszámokkal együtt a beülések száma több mint 230, akik között 50 aranyérem talál majd gazdára, melyből remélhetőleg a hazai versenyzőknek is jut.
A tatai evezősök a verseny szervezési előkészítése mellett a jó időt is megrendelték, hiszen a regattán elvárt erőpróba, és a szombat esti vízikarnevál is csak akkor lesz igazán szép élmény, ha nem az esernyőké lesz a főszerep.
 
                                   Domonkos Ágnes
                       KEM Evezős szövetség elnöke
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió