Evezés: Tatai arany a regattán

 
Tatán, az Öreg-tavon rendezték meg immáron 11. alkalommal az országos regattaversenyt, amelyen hat egyesület mintegy 130 sportolója képviseltette magát. A nagyszerű hangulatú eseményen meglepően szép tatai siker is született. (2009.06.26.)
Tatán, az Öreg-tavon rendezték meg immáron 11. alkalommal az országos regattaversenyt, amelyen hat egyesület mintegy 130 sportolója képviseltette magát. A nagyszerű hangulatú eseményen meglepően szép tatai siker is született. (2009.06.26.)
 
   A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet ezúttal is kiváló versenyt rendezett. A tatai önkormányzat kiemelt eseményére sokan voltak kíváncsiak. Domonkos Ágnes, a megyei evezős szövetség elnöke (egyben a tatai klub titkára) a viadal előtt elmondta, hogy jóval többen neveztek volna, ám éppen ebben az időpontban tartják a Budapest-bajnokságot, így a mezőny egy része ott szállt vízre. Köztük megyénk kiváló egyesülete, az Esztergomi EHE. Ennek ellenére színvonalas versenyt láthattak a parton szurkolók.

 Domonkos Ágnes, aki rendkívül sokoldalú egyéniség (többek között ő a több mint harminc tatai evezős edzője) elmondta, hogy Simon Gábortól várja a legjobb eredményt a viadalon. Ez a tehetséges fiú jelesre érettségizett a napokban, és az utóbbi időkben nagyon ráhajtott a sportágra. Rengeteget tréningezik, és már országos szinten is a közvetlen élvonal mögött van a listán. Tőle még sok szép eredmény várható. Ahogy Domonkos Ágnes mondta, ebben a sportágban 30 év felett érik el igazi tudásukat a versenyzők, és nem véletlen, hogy az olimpiákon ez a korosztály éri el a legnagyobb sikereket. 

A Mótyán Andrea/ Yolanda Dawson duó remekül szerepelt élete első versenyén

  Kevesen tudják, hogy foci és a kézilabda után az evezés a 4. legnépszerűbb sportág (a tenisz a 3.) a világon, ám Magyarországon még nem érte el azt a népszerűséget, amire régóta várnak. Ebben persze szerepet játszik, hogy nagyon drágák a felszerelések, vagyis tehetős szponzorok kellenének az előbbre lépéshez.

   A regatta nem véletlen, hogy ebben az időpontban volt. Mindig a Víz, Zene, Virág Fesztivál keretében rendezik, a város ezért is támogatja az eseményt. Vagyis, ha jó az időpont, ha nem, akkor is ilyenkor kell meg rendezni.
 
    Jó kis verseny volt. Tóth Vilmos, a Tatai Televízió munkatársa eddig valamennyi regattáról tudósított. Most is ott serénykedett a parton. Ő egyébként már húsz éve van tévénél, sokat megélt szakember. Dicsérte a csupa fiatalból álló tataiakat, akikből véleménye szerint jó képességű versenyzők lehetnek a jövőben. Mindez Domonkos Ágnes munkáját dicséri, aki rengeteg elfoglaltsága miatt viccesen megjegyezte: a lakásába már be sem mer lépni, mert takarításra jut a legkevesebb ideje.
   Ez a verseny azonban kárpótolta mindenért a kiváló szakembert. A tataiak részéről ugyanis a várakozásnál jobban sikerült a viadal. Domonkos Ágnest is meglepte a remek szereplés. Nála csak annyi volt az elvárás, hogy tisztességgel álljanak helyt tanítványai, és lehetőleg a dobogó közelében végezzenek. Öröme most határtalan.
       Tatai vonatkozású eredmények, női tanuló kétpárban (NT2x) Mótyán Andrea és Yolanda Dawson első lett, ami nagy meglepetés, hiszen a két kislánynak ez volt élete első versenye. NT 2x kategória: 3. Seregély Kata/ Kovács Ágota (ők a Pápai Református Gimnázium tanulói), 4. Beke Dalma, Bordás Réka (Eötvös-gimnázium, Pápai Református Gimnázium). FI 1x: 3. Simon Gergely (Eötvös-gimnázium). Leány mini, 12 éves: 3. Scheffer Kata (Kőkúti-iskola). NS 1X: 4. Beke Dalma Eötvös-gimnázium). FI 4x (négypár): 2. Tata-Győr versenyegyesülés: ennek a csapatnak tagja volt a tatai Simon Gergő.

 

 

 

Simon Gergely ezúttal is remekül versenyezett. Szép jövő előtt áll a tatai fiú

 A versenyt támogatta Tatai Polgármesteri Hivatal és a Víz, Zene, Virág Fesztivál vizes programok szervezői.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió