Evezés: Szlovák Bence az élen

 
A Magyar Evezős Szövetség, a Velence-tavi Evezős pályán rendezte meg a 2011-es év első válogató versenyét, amelyen az esztergomi Szlovák Bence az élen végzett. (2011.04.18.).

A Magyar Evezős Szövetség, a Velence-tavi Evezős pályán rendezte meg a 2011-es év első válogató versenyét, amelyen az esztergomi Szlovák Bence az élen végzett. (2011.04.18.).

A nyílt verseny célja a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt válogatott csapatok összeállításához szüksége keretek kialakítása volt. A versenyen a serdülők csak egypár, kettőpárevzős és kormányos nélküli kétevezős, az ifjúságiak és a felnőttek egypárevezős és kormányos nélküli kétevezős, kis hajóegységekben állhattak rajthoz. Az előzőek alapján összeállított 16 versenyszámban, 21 klub képviseletében, 180 versenyző küzdött a helyezésekért. Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, a férfi ifjúsági és a férfi és női serdülő korosztályban, 7 versenyzőjével próbált válogatott pozíciót szeretni.

Az ifjúsági fiúk 36 fős mezőnyében (a legnépesebb mezőny volt), az esztergomi ERŐS Á. MÁRTON, az előfutamok során kiesett, míg klubtársa BAJAI TAMÁS a középfutamok során „vérzett” el.

A serdülő korosztályok versenyében mindhárom esztergomi egység dobogós helyen végzett. A férfi egypárevezős SZLOVÁK BENCE, minden futamát fölényesen nyerve, szerzett aranyérmet.  A férfi serdülő kettőpárevezősök között az esztergomi SÓLYOM GELLÉRT-GAÁL T. BENEDEK, előfutam győzelemmel került a döntőbe és III.helyen végeztek.

A női serdülő kettőpárevezősben versenyző KOVÁCS LIZA-KIFFER DORINA páros, szintén előfutam győzelemmel került a döntőbe, ahol II. helyen végeztek. Az előre lefektetett válogatási elvek alapján az Olimpiai Reménységek Nemzetközi Versenyén (ORV.) Szlovák Bence egypárevezősben, míg Kovács Liza- Kiffer Dorina négypárevezősben képviselheti a magyar színeket. A férfi serdülő, esztergomi kettőpárevezős egységre, 2 hét múlva a Velence –tavi Nemzetközi Versenyen újabb megmérettetés lehetősége vár.

A leányok edzője Fiala József, a fiúké Búza József.

                                            Mármarosi Győző
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió