Evezés: Szép esztergomi sikerek

 
A  2008. évi „Evezősök Nyílt Vidékbajnokságán” igen szép eredményeket értek el az esztergomi sportolók. Sáska Beáta (képünkön) ezüstérmes lett. (2008.06.09.)
Evezés: Szép esztergomi sikerek

A  2008. évi „Evezősök Nyílt Vidékbajnokságán” igen szép eredményeket értek el az esztergomi sportolók. Sáska Beáta ezüstérmes lett. (2008.06.09.)

 A Magyar Evezős Szövetség a velencei-tavi evezőspályán rendezte meg nyílt evezős vidékbajnokságát. A versenyen a hazai 20 evezős egyesület mellett szerb, osztrák, szlovák klubcsapatok, valamint a magyar és lengyel ifjúsági válogatottak is rajthoz álltak.A verseny egyben a magyar versenyzők részére a II. válogató verseny is volt.

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete 18 egységével állt rajthoz, akik közül az előfutamok és középfutamok során 12 egységnek sikerült a döntőbe kerülnie.

A versenyen az egyik legnagyobb érdeklődés a női ifjúsági egypárevezősök válogató futamait kísérte. Annak ellenére, hogy a lányok már két sikeres nemzetközi versenyen is túl vannak, az ifjúsági világbajnokságra a csapat végleges összeállítása még nem dőlt el. A verseny nem is maradt meglepetés nélkül, mert az esztergomi SÁSKA BEÁTA, a döntőben maga mögé utasítva az összes eddigi csapattársát, II. helyen végzett, ezzel vidékbajnoki ezüstöt nyert. A válogató eredményeként Sáska Beáta, a második napon, győri partnerével kettőpárevezősben állt rajthoz, ahol azonban egy gyenge kezdés után „csak” a III. helyezés sikerült.

Ezüstéremmel zárta a versenyt Gaál Dorottya, Villányi Vanda, Kónya Rebeka, Sáska Beáta összeállítású ifjúsági négypárevezős is, akiket csak a lengyel ifjúsági válogatott tudott megelőzni. Sikeresen vette első nagyobb versenyén az akadályokat Kiffer Dorina, aki a női tanuló egypárevezősben aranyérmet nyert.

Az esztergomiak további eredményei:

 Ezüstérmesek: -férfi masters egypár „”B” kategória Erős Márton

Bronzérmesek: -női tanuló kettőpárevezős-Kiffer Dorina, Kovács Emese

 IV. Helyezések: -férfi tanuló egypárevezős Bajai Mátyás

                             női tanuló egypárevezős   Kovács Emese

                             férfi serdülő négypárevezős  Domonkos András, Sólyom Olivér, Bajai

                             Tamás, Kovács Álmos,kormányos Bajai Mátyás

 VI. Helyezettek: -női felnőtt egypárevezős Bélai Ágnes

                             -női serdülő egypárevezős Kónya Rebeka

                             -férfi ifjúsági kettőpárevezős Müller Mátyás, Müller Bálint

 Mármarosi Győző
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió