Evezés: Sáska Beáta ezüstérmes lett

 
Az elmúlt hónapban 3 versenyen vettek részt az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének versenyzői. A legutóbbi megmérettetésen, a 2009. évi Nyílt Budapesti Evezős Bajnokságon Sáska Beáta Bende Zsófiával (Mohács) duóban a női felnőtt kettőpárevezősben ezüstérmes lett. (2009.06.29.)

Az elmúlt hónapban 3 versenyen vettek részt az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének versenyzői. A legutóbbi megmérettetésen, a 2009. évi Nyílt Budapesti Evezős Bajnokságon Sáska Beáta Bende Zsófiával (Mohács) duóban a női felnőtt kettőpárevezősben ezüstérmes lett. (2009.06.29.)

 

  A hónap elején a Velence-tavi evezős pályán rendezte meg a Magyar Evezős Szövetség a 2009. évi Országos Vidéki Evezős Bajnokságát. A versenyen az esztergomiak szűkített kerettel neveztek, és elsődleges cél az országos bajnokságra való kvalifikációk megszerzése volt. A versenyen ismét jó formában eveztek a női tanuló versenyzők. Kiffer Dorina és Kovács Emese egypár és kétpárevezősben is aranyérmet nyertek.Ebben az évben még nem talált legyőzőre és ismét aranyérmes lett a fiú 13 évesek egypárevezősében Szlovák Bence.IV. helyen végzett a férfi serdülő egypárevezősben Bajai Tamás és a férfi tanuló egypárevezősben Sólyom Gellért is.A női felnőttek kettőpárevezős versenyszámában bronzérmes lett az U.23-as válogatottként induló Sáska Beáta-Bende Zsófia(Mohács) kettős. Kisdöntős helyezésekkel szerezték meg a kvalifikációt a férfi serdülő kettőpárban versenyző Sólyom Olivér és Bajai Tamás kettős, akik összesítésben a 9. helyen végeztek, valamint a 7. helyen végzett Domokos András és a 10. helyet megszerző Kovács Álmos a férfi Ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezősök versenyszámában.

 Sáska Beáta a mohácsi csapattársával, Bende Zsófiával az U23-as világbajnokságra való felkészülés érdekében,a szlovéniai Bledben nemzetközi versenyen állt rajthoz. A kétnapos viadalon a női felnőtt kettőpárevezősök mezőnyében, az első napon az 5. a második napon a 4. helyen végeztek.

 Június 27-28.-án került megrendezésre a 2009. évi Nyílt Budapesti Evezős Bajnokság. A versenyen az ország 24 evezős klubja között ott voltak az Esztergomi Evezősök Hajós egyletének versenyzői is .Az esztergomiak itt próbálták kvalifikálni kezdő csapataikat is az országos bajnokságra. A világbajnokságra való felkészülés érdekében a válogatottak számára az indulás, saját hajóegységeikbe kötelező volt. Ezt teljesítette Sáska Beáta is, aki Bende Zsófiával (Mohács) a női felnőtt kettőpárevezősben ezüstérmes lett. Ismét fölényes győzelmet aratott a 13 éves fiúk egypárevezős versenyszámában Szlovák Bence. Ugyanebben a versenyszámban ezüstérmes lett Szerencsés László. Bronzérmesek lettek a női tanuló négypárevezősben Antal Alexandra, Kovács Liza, Kiffer Dorina, Kovács Emese, kormányos Mercs Fanni összeállítású egység.A 4. helyen végzett az újonc Nagy Marcell-Sólyom Gellért összeállítású, férfi tanuló kettőpárevezős egység is. .3. helyen végzett a férfi masters kettőpárevezősben az ErősMártron-Mármarosi János kettős. Ezüstérmes lett a fiú tanuló négypárevezősben a Gaál Benedek-Pálinkó Áron-Nagy Marcell-Sólyom Gellért- kormányos Bajai Mátyás összeállítású egység. Nagyon kis időkülönbséggel szorult le a dobogó harmadik fokáról a férfi serdülő négypárevezősben a Gacsai Dániel- Kiffer Dániel-Sólyom Olivér-Bajai Tamás kormányos Bajai Mátyás összeállítású csapat és így 4. helyen végeztek.

Az előfutamban aratott győzelme után, a döntőbeli rossz erőbeosztás miatt az 5. helyen végzett Sáska Beáta a női felnőtt egypárevezősök versenyszámában.Szintén 5. helyezéssel szerzett kvalifikációt a férfi ifjúságiak négypárevezős versenyszámában a Plander Márk-Müller Mátyás-Domokos András- Kovács Álmos összeállítású csapat.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió