Evezés: Négy esztergomi aranyérem

 
 A serdülők, az ifjúságiak és a felnőttek után a legfiatalabbak, a 11-14 évesek részére rendezték meg az utánpótlás evezősök ergométeres bajnokságát. Az esztergomiak remekül szerepeltek az eseményen. (2009.03.08.)
 A serdülők, az ifjúságiak és a felnőttek után a legfiatalabbak, a 11-14 évesek részére rendezték meg az utánpótlás evezősök ergométeres bajnokságát. Az esztergomiak remekül szerepeltek az eseményen. (2009.03.08.)

 

 A sikeres ezstergomi evezős gárda

A 100 fő részvételével megrendezésre kerülő versenynek a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesület adott otthont. Az 500-1000-1500 méteres versenytávokon, a kiforratlan technikai tudás ellenére nagyon komoly küzdelmeket lehetett látni a dobogós helyezések megszerzéséért.

A Esztergomi Evezős Hajós Egylete 14 fő csapattal képviseltette magát és a 8 versenyszámban 4 aranyérem mellé még 2 ezüstérmet is megnyertek.
A legnépesebb versenyszámban (25 fő), a férfi tanulóknál (14 évesek) az esztergomi Nagy Marcell az 5.,Domokos Ambrus a 6.,Szitás Rihárd a7., Gaál Benedek a 9., Sólyom Gellért a 10. helyen végzett. A másik legnépesebb korosztályban a 13 éves fiúkéban (20 fő)
Szlovák Bence mindössze 0,4 másodperccel szerezte meg az aranyérmet. Ugyanebben a versenyszámban Fejes Bálint 5., Szerencsés László a 9. helyen végzett.
A 14 éves leányok mezőnyében főlényes győzelmet aratott az esztergomi Kovács Emese, de az ezüstérem is Esztergomba került, melyet Kovács Liza nyert el.
A 13 éves leányok korosztályába Kiffer Dorina, már kiforrottabb technikával ért el ezüstérmet.
Nagy meglepetés volt a 12 éves fiúk versenyszámában az esztergomi Gaál Botond aranyérme,
aki 10,2 másodperccel előzte meg a Velence-tavi Vizi Sportiskolás ellenfelét..
A verseny utolsó számában is esztergomi győzelem született. A 13-14 évesek vegyes csapat o,6 másodperccel e nyert aranyérmet, a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub csapata előtt.
A csapat tagjai: Kovács Emese, Nagy Marcell, Kiffer Dorina, Szlovák Bence.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió