Evezés: Nagy siker az Eb-n

 
  A csepeli Tóth Evelyn és az esztergomi Sáska Beáta ötödik lett a nők kétpárevezős versenyében (felvételünkön) a breszti U23 Evezős Világbajnokságon. (2010.07.25.)
A csepeli Tóth Evelyn és az esztergomi Sáska Beáta ötödik lett a nők kétpárevezős versenyében (felvételünkön) a breszti U23 Evezős Világbajnokságon. (2010.07.25.)
 
Megint hajnali ébresztővel kezdődött az evezősök napja a breszti U23 Evezős Világbajnokságon. Az első 8 órai rajt előtt, a könnyűsúlyúaknak még a mérlegelésen is át kellett esni.
Középfutamok, „C” döntők
Először a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök C/D középfutamára került sor, melyben a magyar színeket Bartha Zoltán (Külker EK)és Révész Zoltán (Győri SVEK) képviselte. Teljesítményük a „C” , döntőbe jutást eredményezte. A „C” döntőben, ahol a 13-18. helyekért csatáztak a versenyzők, a negyedik helyen értek célba. Az összesített rangsorban ez a 16. helyet jelenti.
Kétség kívül jobban ment a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek középfutamában evező Bártfai Péter – Vermes Péter párosnak, bravúros második helyükkel a holnapi fináléban állhatnak rajthoz, és akár kellemes meglepetést is okozhatnak.
Nem sikerült döntőbe jutni a tavalyi ezüstérmes kormányos nélküli kettesnek, Juhász Adriánnak és Simon Bélának (Tisza Evezős Egylet), ezen a világbajnokságon már legjobb esetben is csak a 7. helyet szerezhetik meg. A kisdöntőben szurkolhatunk még nekik holnap.
Széll Domonkos (Csepel EK) a középfutamában elért hatodik helyezéssel a holnapi „B” döntőben való indulás jogát vívta ki.
A Markgruber Balázs (Csepel EK), Forrai Dávid, Veréb Dávid, Dumitrás István (EDF-Démász Bajai SVSC) összeállítású férfi könnyűsúlyú négyesnek sem volt könnyű dolga, csak az ötödik helyen értek célba, és ez sajnos nem volt elég a fináléhoz. A holnapi kisdöntőben a 7-12. helyekért küzdenek majd.
A férfi kétpárevezősök versenyében Kelemen Áron (EDF-Démász Bajai SVSC) és Elekes Szilveszter (Ganz Vill. EK) a „C” döntőben harmadik célba érkezőként az összesített 15. helyet szerezték meg.
Karácsony Dorottya (VVSI) a női könnyűsúlyú egypárevezősök „C” döntőjében állt ma rajthoz, és a negyedik helyen ért célba. Összesítésben ez a 16. helyet jelenti.
Döntők
A mai döntők közül egyetlen egyben voltunk érintettek, női kétpárevezősünk, Tóth Evelyn (Csepel EK) és Sáska Beáta (Esztergomi Evezősök Hajós Egylete) révén. Edzőjük, Búza József reggel a hajó polírozásával próbált még egy-két másodpercet gyorsítani a csapaton. A lányoknak sikerült a minimális elvárást, döntőbe jutást túlteljesíteni, hajójuk ötödik helyen futott be a célba.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió