Evezés: Ergométeres ob Szegeden

 
 A Magyar Evezős Szövetség a szegedi városi sportcsarnokban rendezte meg a 2009. évi evezős ergométeres országos bajnokságát, immáron 19. alakalommal. Az esztergomi Sáska Beáta a remek 4. helyen végzett. (2009.03,03.)
A Magyar Evezős Szövetség a szegedi városi sportcsarnokban rendezte meg a 2009. évi evezős ergométeres országos bajnokságát, immáron 19. alakalommal. Az esztergomi Sáska Beáta a remek 4. helyen végzett. (2009.03,03.)
 
A versenyen első alkalommal került sor egyetemek és középiskolák közötti 4 fős csapatversenyekre. A küzdelmekben 24 sportegyesület, 4 egyetem és 5 gimnázium, összesen 475 versenyzője állt rajthoz. A válogatott versenyző és a válogatottságra pályázók részére a részvétel kötelező volt. A versenytáv 2000 méter volt.
 
Az ESZTERGOMI EVZŐSÖK HAJÓS EGYLETE 6 versenyzőjét nevezte a bajnokságra.
A legeredményesebben a női felnőttek mezőnyében versenyző Sáska Beáta szerepelt, aki az összesített női felnőtt mezőnyben a IV. helyet szerezte meg 1, 1 másodperccel lemaradva a dobogóról. Ezzel az eredményével az U.23-as korosztályban a II. helyet szerezte meg.
A férfi ifjúságiak mezőnyében jó eredménnyel mutatkozott be, első versenyén Lauber Dávid, aki a 34 fős mezőnyében a 17. helyen végzett.
A férfi ifjúsági könnyűsúlyúak mezőnyében Domokos András a 14.,csapattársa Kovács Álmos a 23.helyen végzett.
A legnépesebb mezőny az 1993-ban született serdülők korosztályában,38 fő állt rajthoz. Az esztergomi Bajai Tamás a pálya első felében döntős helyezésen belül evezett, az utolsó 500 méteren azonban kissé elfáradva a 9. helyen ért célba. Csapattársa Sólyom Olivér a 25. helyen végzett.
A középiskolások csapatversenyében, 500 méteres versenytávon 4 szegedi középiskola mellet az esztergomi Szent István Gimnázium diákjai is rajthoz álltak. A versenyen végig,
szorosan a második helyen evező esztergomiaknak a finisben, mindössze 4 század másodperccel sikerült legyőzniük a szegedi Vedres István Szakközépiskola csapatát. A győztes csapat tagjai: Sáska Beáta, Bajai Tamás, Sólyom Olivér, Müller Mátyás.
 
Az 1997-96-95-ös születésű versenyzők ergométeres bajnoksága, a hét végén, Mosonmagyaróváron kerül megrendezésre.
 
Mármarosi Győző
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió