Evezés: Árvizes felkészülés

 
 Nem voltak irigylésre méltóak az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének versenyzői és edzői. A vidék bajnokság előtti héten a versenyre való felkészülés helyett a dunai árvízre voltak kénytelenek napokon keresztül készülni. (2010.06.08.)
Nem voltak irigylésre méltóak az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének versenyzői és edzői. A vidék bajnokság előtti héten a versenyre való felkészülés helyett a dunai árvízre voltak kénytelenek napokon keresztül készülni. (2010.06.08.)

 

Az árvíz pénteken már be is tört a klub területére, így a versenyzők a hajóikkal a Velencei-tavi evzőspályára menekültek. Az evezős telepet és a csónakházat helyenként 2 métert meghaladó víz borította be.
Az otthoni körülmények sem tudták megtörni a fiú tanuló egypárban SZLOVÁK BENCE és a leány tanuló egypárban KIFFER DORINA veretlenségét, akik bajnoki érmekkel tértek haza.
A fiú tanuló kettőpárban is bajnoki éremre számító SZERENCSÉS LÁSZLÓ-SZLOVÁK BENCE párosnak most az ezüstérem sikerült.
A legfiatalabbak versenyében a fiú 12 évesek egypárevezősében SZLOVÁK RAJMUND a IV: helyen végzett.
A női serdülő kormányos négyes esztergomi elsőversenyes egység TOMICSKÓ ZSÓFI-SARLÓS REBEKA-BALÁZS ANNA-KOVÁCS LIZA korm. KIFFER DORINA összeállításban a VI. helyet szerezte meg.
A férfi serdülő kettőpárevezősök versenyére rajthoz álló 18 egység között 4 esztergomi csapat is indult, akik közül az előfutamokból csak a NAGY PÉTER-ERŐS A.MÁRTON páros jutott a döntőbe, ahol a V I. helyen végeztek.

Az ugyancsak elsőversenyes férfi ifjúsági kormányos nélküli négyevezős csapatban NAGY TAMÁS-NAGY DÁVID-PARRAGHY NORBERT-KIFFER DÁNIEL, a IV. helyen végzett.

A férfi ifjúsági egypárevezősök 25 fős mezőnyében BAJAI TAMÁS, túljutva az előfutamokon és középfutamokon, a döntőben a VI. helyen végzett.
A férfi Masters kategóriában versenyző ERŐS MÁRTON ezüstérmet nyert.
Nagy érdeklődés kísérte, a verseny előtt 2 nappal, 24 órás repülőút és 9 órás időeltéréssel hazaérkező SÁSKA BEÁTA szereplését. A válogató versenyen. A tét a 2010. évi U23-as Evezős Világbajnokságra való kiküldetés volt. Bea az egypárevezősök előfutamában még nem a tőle megszokott lendülettel evezett, de a döntőben igen kis különbséggel a IV. helyen végzett és az U.23-as korúak közül csak a csepeli Tóth Evelin előzte meg. Ezzel az eredményével a szövetségi kapitány az U.23-as, női kettőpárevezős egységként TÓTH EVELIN-SÁSKA BEÁTA párost nevezte a kettőpárevezősök válogatottjaként. A páros a vasárnapi versenyen, magabiztos evezéssel, a női felnőtt, könnyűsúlyú válogatott egység mögött 3,6 másodperccel ezüstérmes lett.
SÁSKA BEÁTA a versenyen még egy aranyéremmel gazdagította éremgyűjteményét. Az MTK-ESZTERGOM versnyegyesülés, női felnőtt négypárevezős csapat vezérevezősként a versenyszám bajnoki helyezését szerezték meg.
Sáska Beáta a hét végén, a magyar válogatott tagjaként Bledbn áll rajthoz.
 
                                                 Mármarosi Győző
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió