Esztergomi evezős sikerek

 
A Magyar Evezős Szövetség, a Velence-tavi evezős pályán rendezte meg a 2015.–évi Evezős Országos Vidék Bajnokságát. Az esztergomiak jól szerepeltek a viadalon. (2015.06.08.)

A versenyen az ország 30 klubjából, 1000 főt meghaladó versenyző állt rajthoz.

A szokatlanul meleg időjárás nagyon nehéz feladat elé állította a versenyzőket.

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, a megmérettetésen utánpótlás korú versenyzőivel volt érdekelt. Az esztergomiak 9 versenyszámban, 11 versenyzővel álltak rajthoz.

Ruzsits Dorottya- Szívós Nóra, a leány tanuló kettőpárevezős versenyszámban megismételte egy héttel korábbi eredményét, ismét elsőként értek célba, ezzel aranyérmesek lettek.

Bencze Bendegúz, a 13 éves fiú egypárevezősök versenyében, 1 helyezést javított elmúlt heti szereplésén és aranyérmes lett.

A tanuló korosztályú leányok, a második versenynapon is felállhattak a dobogóra. Egypárevezősben Ruzsits Dorottya ezüst, Szívós Nóra bronzérmes lett.

A tanuló fiú egypárevezősök versenyszámában Farkas Márton bronzérmes helyen ért célba.

A női serdülő kormányos négypárevezős versenyszámban, az esztergomi egységnek ismét sikerült a döntőbe beverekednie magát, de ott már csak a VI. helyet sikerült megszerezni. A csapat tagjai Dávid Regina, Marek Janka, Fülöp Luca, Kratochwill Dóra, kormányos Szívós Nóra volt.

A Masters egypárban induló Erős Márton bronzérmes lett.

Rendkívül rosszul érintette az esztergomiak második napi szereplését a versenybíróság hibás döntése, mellyel a női serdülő kettőpárevezősök előfutamának idejét egy órával korábbra hozta, a kiadott versenyprogramban leírtaktól, de minden érintettet erről nem értesített ki. A két esztergomi páros, Dávid Regina- Marek Janka, valamint Fülöp Luca-Kratochwill Dóra a futamát ezért lekéste, így a versenyen nem tudtak részt venni.

Az esztergomiak mérlege: 2 arany-, 1 ezüst-, 2 bronzérem, 1 hatodik hely.

A versenyzők edzője: Mármarosi János.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió