Egyre szépül a csónakház

 
A projektátadások időszakát éli Tata, ami igen sokrétűen gazdagítja a város fejlődését. A Tata-tóvárosi Vízisport Egyletnél (TTVE) bensőséges projektátadó ünnepséget tartottak a hétvégén, miután az egyesület az elmúlt év szeptemberében igen kedvező támogatásban részesült a sportág fejlesztésének jegyében. (2015.01.30.)

Az eseményen részt vett Horváthy Lóránt, a megyei sportszövetségek szövetsége elnöke, aki egyben Tata önkormányzati képviselőtestületének bizottsági elnöke is. Örömmel nyugtázta, hogy ismét gyarapodtak megyénk sportjának feltételei. Külön kiemelte, hogy az evezősök munkáját elismerés övezi, sok fiatalnak adnak sportolási lehetőséget.

 

Domonkos Ágnes, a TTVE titkára, a megyei evezősszövetség elnöke ismertette, hogy a MOB által kiemelt 16 sportág – köztük az evezés is – a sportfejlesztési elképzelések támogatása közé került. Ennek jegyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatási szerződést kötött a Magyar Evezős Szövetséggel. – Az I. ütem adott időszakára esedékes 50 millió forintot a Magyar Evezős Szövetség tagegyesületei között megpályáztatta, ennek eredményeként a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet 1 596 000 forintos támogatást nyert el – mondta Domonkos Ágnes.

 

A támogatási szerződésnek köszönhetően többek között megerősítették a tó vízjárása miatt megrepedt csónaktároló aljzatát, kiegészült a vízi stég előtti burkolat, és beépítettek egy szelektív síkkollektoros vízmelegítőt, mely az eddigi, valóban hideg vizes blokkban korszerű, higiéniás feltételeket teremtett. A tatai evezősök most a projekt első felvonására tettek pontot, de örömük töretlen, miután a pályázat második fordulójában is átmentek a rostán, így tavaszra elkészülhetnek az új hajótároló állványok, lapáttartók és az öltözői berendezések.

 

A megújult, megszépült csónakház június 26-án, az idei Tatai Regattán debütál a nagy nyilvánosság előtt. Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió