BEARANYAZOTT GYERMEKNAP

 
Az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének fiatal sportolói érmekkel ajándékozták meg magukat a gyermeknap alkalmával. (2015.06.03.)

Az esztergomi klub versenyzői a hétvégén, Budapesten a „CSEPEL KUPA” országos evezős versenyen vettek részt. A 16 fős, zömében utánpótlás korú versenyző,12 versenyszámban állt rajthoz, az ország 19 klubjának részvételével megrendezett versenyen. A 2 napos viadalon, különösen a 14 éves korosztály alatt, igén népes mezőnyök álltak rajthoz, volt ahol az indulók száma meghaladta a 40 főt.

Az esztergomiak számára ez volt az év első rendes távú versenylehetősége, néhány egységnek pedig az első versenye.

A csapat mérlege 3 arany,4 ezüst, 1 bronz és 1 ötödik helyezés.

Az 500 méteres „Diák Ranglista „versenyen egypárevezősben, mindkét esztergomi versenyző Ruzsits Dorottya (Dobó Katalin Gimnázium)-Szívós Nóra (Szent Erzsébet iskola) aranyérmet nyert.

A Ruzsit-Szívós páros, 1500 méteren, a tanuló kettőpárevezősben magabiztosan nyert, és újabb aranyat nyertek.

Ruzsits Dorottya és Szívós Nóra, a verseny második napján, mindketten ismét rajthoz álltak 1500 méteren tanuló egypárevezősben. Mindkét versenyző szoros küzdelmet folytatott az első helyért, ha igen kis különbséggel is, ez az ezüstéremre volt elég.

A 13 éves fiúk 500 méteres versenyszámában, magabiztos versenyzéssel nyert ezüstérmet Bencze Bendegúz.

Első versenyként állt rajthoz a női ifjúsági négypárevezősben 2000 méteren a Nagy Brigitta, Ruzsits Orsolya, Fülöp Luca, Kratochwill Dóra összeállítású egység, akik az előfutamban megszerezett II. helyezésükkel kerültek döntőbe és ott V. helyen végeztek.

A szintén első versenyként induló női serdülő kormányos négypárevezős döntőbe kerülése is várakozáson felüli volt annál kellemesebb meglepetést okozott biztos befutással elért bronzérmük, a csapat tagjai Dávid Regina, Marek Janka, Fülöp Luca, Kratochwill Dóra, kormányos Bencze Bendegúz

Az idősebb korosztály sem maradt érem nélkül. A Masters B kategória egypárevezősében Erős Márton ezüstérmet nyert. A csapat edzője Mármarosi János.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió