25. Nyílt Evezős Ergométeres Bajnokság

 
A Magyar Evezős Szövetség, Győrben, a kézilabdások fellegvárában az „AUDI ARÉNÁBAN” rendezte meg az evezősök 2015. évi Ergométeres Oraszágos Bajnokságát. A verseny népszerűsége és a különleges helyszín nagy érdeklődést váltott ki mind a nevezők, mind a közönség vonatkozásában. (2015.03.01.)

A verseny az evezős klubok versenyzői részére, az igen kemény és monoton téli felkészülések lezárását és eredményességének értékelését jelenti. A klubok versenyzőin túl az amatőrök és az egyetemi sportolók számára kitűnő lehetőség sportképességeik bemutatására és felmérésére. Mindezeknek megfelelően az ország 25 evezős klubjának versenyzői, 8 egyetem és főiskola hallgatói, egy-egy osztrák és cseh klubcsapat versenyzői, valamint amatőrök, összesen 481 fő állt rajthoz.

 

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, újonc csapatával, 10 versenyzővel, 4 utánpótlás korcsoportban indította sportolóit, a 2000 méteres versenytávon. Az esztergomi evezősök Mármarosi János edző által kitűzött időeredményeiket teljesítették, többségükben meg is javították.

 

Az esztergomiak közül Ruzsits Dorottya szerepelt a legjobban, aki a koránál magasabb korcsoportban és versenytávon, 25 indulóból, a 7. helyen végzett. Az korcsoportjára kiírt országos bajnokság egy hét múlva kerül megrendezésre Budapesten.

 

Az esztergomi csapat további tagjai voltak: Adorján Marcell, Vincze Bálint, Wernke Éva Léna, Nagy Brigitta, Szívós Nóra, Fülöp Luca, Kratochvill Dóra, Érdy Márta, Marek Janka.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió