Remeklő vértesi favágók

 
Első helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. csapata a STIHL országos fakitermelő versenysorozatának soproni elődöntőjén. (2015.06.21.)

Sopronban rendezték meg a STIHL Regionális Fakitermelő Csapatverseny regionális fordulóját. Az Észak- Nyugat-Dunántúli régiót érintő versenyre 13 csapat érkezett, és mérték össze tudásukat ezen a forró nyári napon. A családi nappal egybekötött programokon több fellépő is színesítette a programot.

A hivatalos megnyitó Sopron Város Fúvószenekara intonálásával kezdődött. Ezt követően a szervezők (Roth Gyula Gyakorló SZKI, TAEG Zrt., NYME-EMK, Andreas Stihl Kereskedelmi Kft, Stihl Sopron)  képviselői köszöntötték a résztvevőket és az egybegyűlteket. A sorrend és a pályák kisorsolása után kezdetét vette a verseny. Egyszerre párhuzamosan 5 pályán folyt a kombinált versenyszám (kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás).

 

Az egyébként is embert próbáló feladatot nehezítette a tűző napon lévő forróság, így igazán izzasztó lett a verseny – a nézők számára is. A versenyszám után tereprendezés következett, mialatt a gyakorlott csapattagok elvégezhették a szerelés (vezetőlemez fordítás) feladatot. Minden csapatnak 2 lehetősége volt a feladatok elvégzésére, és a kettő közül a jobb időeredményt vették figyelembe a végső pontszám megállapításához. A verseny után egy látványos bemutatót tekinthettünk meg a Magyar Fakitermelő Válogatott és a Stihl Timbersport csapatának jóvoltából, végül a Soproni Pendelyes Néptáncegyüttes hangulatos előadását élvezhettük az eredményhirdetés előtt.

 

A programok után jöhetett az ünneplés: a szoros mezőnyből kiemelkedő eredménnyel végzett az első helyen a Vértesi Erdő Zrt. csapata, név szerint: Bogdán Róbert, Ibolya Milán, Lábodi Csaba és Lábodi Géza. A budapesti országos döntőn (OMÉK) az első hat helyen végzett csapat vehet részt, akikre így még egy komoly felkészülési időszak vár. A versenyzőink terepi felkészülését a Tatabányai Erdészet segítette, Boglári Zoltán fahasználati ágazatvezető koordinálásával. Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek a verseny zökkenőmentes, balesetmentes lebonyolítását, valamint gratulálunk a többi résztvevő versenytársnak!

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió