A klinika gesztusa tataiaknak

 
A Kastélypark Klinika, mint a sportsebészeti országos hálózat egyik legaktívabb szolgáltatója, a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos ellátó helye, erre a feladatra 10 közfinanszírozott fekvőbeteg ágyat is kapott. Ez azt jelenti, hogy sportsebészet, ortopédia szakterületeken az ország minden részéről fogadhatnak betegeket.

A tatai klinika nyolcéves működése alatt világhírnévre tett szert. Eddig ötven ország rászorulója fordult itt meg, évente mintegy kétezer műtétek végeznek a klinikán a kiváló orvosok. A Kastélypark Klinika most már új lehetőséget kínál a láb-problémákkal hozzájuk fordulóknak. Ennek jegyében tartottak sajtótájékoztatót, amelyen dr. Béres György főigazgató tartott ismertetőt. A professzor elmondta, hogy jelenleg huszonkét fekvőbeteg-ággyal rendelkeznek, negyven alkalmazottat foglalkoztatnak, általában húsz szerződött orvossal dolgoznak, akik a sportsebészet és az ortopédia elismert szakemberei.

 

– Új lehetőséggel bővült klinikánk, miután már járóbeteg-rendelésre is fogadjuk a rászorulókat a lábsebészeten. Ez OEP-finanszírozású ellátás, ezért háziorvosi vagy szakorvosi beutalót kell hozniuk magukkal a betegeknek – beszélt az újdonságról dr. Béres György. – Mostantól láb-szakrendelést vezetünk be magas színvonalú rendelői háttérrel. Korszerű röntgen-, ultrahang- és terhelésdiagnosztikai eszközökkel rendelkezünk, elektroterápiás kelléktárunk fejlesztése folyamatban van. Az ide érkezőket dr. Magos Krisztián ortopéd-szakorvos, lábspecialista fogadja.

A főigazgató ismertette még: Tata város lakóinak szeretnének kedveskedni azzal, hogy péntekenként a lábrendeléseken és a rendelési idő megmaradó részében, egyéb ortopédiai, sportsebészeti problémákkal a bejelentkezésüket kiemelt figyelemmel és kapacitással fogadják. – Az itt megjelenők számára közfinanszírozott fekvőbeteg- illetve egynapos sebészeti ellátására megfelelő kapacitást különítettem el – ismertette dr. Béres György, aki két éve kiérdemelte a Tata díszpolgára címet, amelyet nagyon megtisztelőnek tart. Az új szolgáltatással szeretné azt a gesztust viszonozni a városnak.

 

Michl József, Tata polgármestere az első pillanattól kezdve kiemelt figyelemmel kísérte és kíséri a sportsebészet működését. Ahogy mondta, a Béres Klinikára – hiszen ezen a néven közismert az emberek körében – nagyon büszkék, amelynek működése során rengeteg honi és külföldi ismeri meg Tatát, öregbíti jó hírnevét.

 

– A város hosszú távú tervében az egészségügyi fejlesztések kiemelt helyen állnak, ezért is tartom fontosnak, hogy a fejlesztésekről a klinika vezetésével is folyamatosan egyeztessünk. Célunk, hogy további hasonló jellegű orvosi-egészségügyi helyek jöjjenek létre Tatán. Az is elismerésre méltó, hogy a civilek mellett a sportolók mielőbbi gyógyulását is kiválóan elősegítik. Példaként a londoni olimpiát emelhetném ki, amikor több, sikert elérő versenyzőnket itt operáltak meg az ötkarikás játékok előtt – emelte ki a polgármester.

 

Dr. Béres György büszke erre, és hozzáfűzte, hogy a londoni olimpián 17 olyan sportoló szerepelt, akit az olimpia előtt a Kastélypark Klinikán operáltak. Közülük öten érmes, kilencen pedig pontszerző helyen végeztek. A Kastélypark Klinika, amelyet dr. Béres György álmodott meg annak idején, Magyarország első, kimondottan ortopédiai, traumatológiai és sportsebészeti profilú magánkórháza. A legkiválóbb orvosok dolgoznak itt. Többek között dr. Erdélyi Gábor, a férfi kézilabda-válogatott orvosa. A nemzetközi hírű Berkes István professzor, aki annak idején kiváló futballista volt a Szeged és az MTK színeiben, továbbá a sportsebészet meghatározó szakemberei: dr. Knoll Zsolt és dr. Hehl István. Nem utolsó sorban említjük dr., Balogh Pétert, Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának elnökét, a győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának orvosát. Ő műtötte meg sikeresen Béres klinikán két és fél hónapja Eduarda Amorimt, az Audi ETO KC brazil világbajnokát, a kétszeres Bajnokok Ligája győztes kézilabdázó hölgyet.                    Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió