Szép birkózó eredmények

 
Ismét jó hírekről tudunk beszámolni. A Tatabányai SC és a Tatai AC birkózói továbbra is jeleskednek a különböző viadalokon. Strandbirkózásban is megmérettették magukat (2015.07.21.)

Centrum felmérő szabadfogású verseny
Tatabánya

A Magyar Birkózó Szövetség rendelkezése értelmében Tatabánya is egyike a birkózásban kijelölt centrumközpontoknak és ennek megfelelően az I. félév lezárásaképpen egy régiós centrum-verseny lebonyolítására került sor a városi birkózó-teremben.

A házigazda Tatabányai SC. Birkózói mellett a Veszprémi Dózsa, a Tatai AC. a Szárligeti SE. És a Tatabányai SC. kihelyezett dadi csoportja jelent meg a megmérettetésen. Egyedül a Győri BK. versenyzői hiányoztak, de ők igazoltan voltak távol egy edzőtáborozás miatt.

A jó hangulatú mérkőzéseken a fiatalok becsülettel küzdöttek és a verseny méltó volt a 2015.év I. félévének lezárásához.

Eredmények:

2007-2008-2009

 

18 kg

 

1.

Bakonyi Botond

TSC

2.

Bodor Bettina

TSC

22 kg

 

1.

Bakonyi Dániel

TSC

2.

Könyves Lilla

Tatai AC

3.

Srágli Kristóf

Tatai AC

2005-2006-2007

 

24 kg

 

1.

Belán Zsuzsanna

TSC

2.

Fekete Benjamin

TSC

3.

Szabó Liliána

Szárligeti SE

3.

Fekete Laura

TSC

28 kg

 

1.

Gyurmánczi Milán

TSC

2.

Horváth Zsombor

TSC-Dad

3.

Gulyás-Szabó Balázs

TSC-Dad

33 kg

 

1.

Nagy Zsófia

Szárligeti SE

2.

Varga Zsuzsanna

Szárligeti SE

3.

Könyves Barbara

Tatai AC

36 kg

 

1.

Bodor László

TSC

2.

Földesi Bendegúz

TSC

40 kg

 

1.

Ipó Jázmin

TSC

2.

Beck Szabolcs

TSC

3.

Nagy Levente

TSC

 

 

2004-2005

 

32 kg

 

1.

Ganyecz Enikő

Szárligeti SE

2.

Ocskó Dániel

TSC

35 kg

 

1.

Beck István

TSC

2.

Kerekes Martin

Szárligeti SE

3.

Gaudi Kevin

TSC

3.

Molnár Kristóf

TSC-Dad

44 kg

 

1.

Madaras Krisztián

TSC

2.

Kálmán András

Tatai AC

Vegyes korcsoport

 

50 kg

 

1.

Mislai Bence

TSC

2.

Turák Zsombor

TSC

55 kg

 

1.

Mislai Máté

TSC

2.

Szarka Milán

Tatai AC

3.

Krepsz Kevin

Veszprémi D.

65 kg

 

1.

Palkó Emese

TSC

2.

Szabó Daniella

TSC

70 kg

 

1.

Marton Márk

TSC

2.

Krebsz Botond

Veszprémi D.

 

Meghívásos verseny Budapest - FTC

Egy tatabányai mini-küldöttség utazott a fővárosba a Ferencvárosi TC meghívásos versenyére. Ezen az összecsapáson is külföldiek erősítették a mezőnyt a legjobb hazai egyesületek mellett.

A Tatabányai SC. két fiatal birkózója Zóni Dániel és Kolecz Máté az erős mezőnyben szépen szerepelt és mindketten több győzelemmel és mindössze egy vereséggel nyerték a bronzérmet és ezzel a dobogó harmadik fokán végeztek.

 

Eredmények:

Gyermek kcs.

26 kg Zóni Dániel III. hely

35 kg Kolecz Máté III. hely

Edző: Turák Pál

 

Nemzetközi verseny - Madar

A hagyományos szlovákiai Madar városában megrendezett versenyre meghívást kaptak a Tatabányai SC. birkózó szakosztályának versenyzői is. Immár a fontos versenyeken túllépve ezen a hétvégén eredménykényszer nélkül léptek szőnyegre versenyzőink és úgy látszik ez a pszichikai tényező is kedvezően hatott sportolóinkra.

A versenyen a szlovákiai versenyzők mellett csehek, ukránok, szerbek, horvátok és természetesen magyar klubok képviselték magukat.

Külön dicséret illeti a győzteseket Zóni Dániel és Kolecz Máté a gyermek korosztályban, míg Deák Zoltán és Bodnár Patrik a serdülők között nem talált legyőzőre. Természetesen a többi érmet nyert versenyző szereplése is dicséretes volt.

A verseny érdekessége volt, hogy veterán korosztályban is rendeztek mérkőzéseket és a 130 kg-ban Turák Pál korábbi veterán világbajnoki ezüst- és bronzérmes meggyőző fölénnyel nyerte súlycsoportját.

 

Gyermek
24 kg Zóni Dániel I. hely
33 kg Kolecz Máté I. hely

Serdülő
59 kg Mislai Máté III. hely
73 kg Kiss Norbert II. hely
73 kg Marton Márk III. hely
85 kg Deák Zoltán I. hely
85 kg Kiss Roland II. hely
100 kg Bodnár Patrik I. hely

Veterán
+100 kg Turák Pál I. hely

Edző: Turák Pál

 

Junior férfi és női Európa-bajnokság – Isztambul

 

Ez évi birkózó Junior Eb. a törökországi Isztambulban került megrendezésre.

A Tatabányai Sport Club 2 birkózója vívta ki a címeres mez jogát Réczi Bianka és Árvai Márk révén, de sajnos az E.B.-re már csak Bianka utazhatott. Márk ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett így lemaradt az év legfontosabb viadaláról.

Bianka egy jónak mondható felkészülés után vágott neki a versenynek. Már a sorsolás sem kecsegtetett túl jóval hisz a legmagasabb számot húzta a 44 kg 12 résztvevője közül így a 8 közé jutásért birkóznia kellett a román Dobre Tabita ellen. Jól indult a mérkőzés hisz Bianka

4 : 0 – ra majd 6 : 6 –ra is vezetett de az utolsó percben a román egy 4 pontos akcióval 10 : 6 elhúzott és ez maradt a végeredmény is. Sajnálatos és egyébként megnyerhető mérkőzéssel végül is Bianka a 44 kg 8. helyén végzett és mindenképpen dicséretet érdemel.

 

Junior női Európa bajnokság : 44 kg 8. Réczi Bianka Magyarország (Tatabányai SC)

 

Edzők a magyar válogatottnál : Nagy Lajos és Szatmári Zsolt

Egyesületi edzők : Turák Pál és Katona Géza

 

Csallóköz kupa - nemzetközi verseny

 

A magyar kadet és serdülő válogatott Bacsa Ferenc vezetésével Dunaszerdahelyen lépett szőnyegre. Bulgár, cseh, szerb, román, horvát csapatok mellett a házigazda szlovákok és természetesen a magyar válogatott egy erős mezőnyt alkotott.   A Tatabányai Sport Club birkózója idei magyar bajnok és diákolimpiai bajnok Gyürky Tibor is válogatottként helyet kapott a nemzeti csapatban a serdülő 59 kg-ban. Tibor meghálálta a beléje vetett bizalmat, hisz négy ellenfelét magabiztosan megverve állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Kiváló teljesítményével 2015 első félévére tett koronát !

 

Serdülő 59 kg 1. Gyürky Tibor

 

Edzők : Katona Géza és Turák Pál

 

Junior és felnőtt strandbirkózó országos bajnokság

Tatabányán a Gyémánt Fürdő adott otthont a 2015.évi junior és felnőtt férfi és női strandbirkózó országos bajnokságnak, valamint ez mellett egy diák és kadett gálaversenynek.

Természetesen a házigazda Tatabányai SC. birkózói is ott voltak a rajtnál és az egyesületek között legnagyobb létszámban küzdöttek meg a homokon. Örvendetes volt, hogy a versenyen több, mint 80 résztvevő mérlegelt és ilyen nagy létszámú strandbirkózó versenyre már régen került sor.

A tatabányaiak szereplése kiválónak volt mondható, hisz a felnőtt korosztályban a +90 kg-ban tatabányai döntőnek lehettünk tanúi, ahol Balogh László diadalmaskodott Turák Pál ellen. Ugyan ebben a súlycsoportban Czug Zsolt a 4. helyen végzett.

A férfi -80 kg-ban Ungi Lajos ezüstérmes lett, míg a -70 kg-ban Bíró Gergő az 5.helyen zárt.

A női felnőtt kategóriában a +70 kg-ban Csánó Zsófia magyar bajnok lett, míg a -60 kg ezüstérmese Wendler Zsuzsanna lett, a bronzérmet Réczi Bianka szerezte meg.

A junior bajnokság -70 kg-os mezőnyében Bíró Gergő ismét 5.lett, a lányok között Réczi Bianka a -60 kg-ban az első helyen végzett, Wendler Zsuzsa itt második lett.

A diák korosztályban 35 kg-ban Zóni Dániel második, Szabó Marcell harmadik, Kolecz Máté negyedik, míg Gaudi Kevin ötödik lett. A -45 kg első helyét Balázs Bálint szerezte meg, a második helyen Tebele Marcell zárt.

A -55 kg-ban Harsányi Roland ezüstérmes, Szabó Bence ötödik lett.

A +55 kg-ban Deák Zoltán megnyerte a versenyt, Mislai Bence a negyedik helyen végzett.

A kadettok között -50 kg-ban Járinka Dániel lett a verseny győztese, a -60 kg-osok között Mislai Máté a negyedik lett, a -70 kg-ban Lencse Sándor ezüstérmes, így Marton Márk a harmadik helyen végzett. A +70 kg-ban Bodnár Patrik az ötödik, Palkó Bence pedig a hatodik lett. A kadett lányok +50 kg-os súlycsoportjában Palkó Emese a második helyen végzett.

 

Edző: Turák Pál, Katona Géza, Ungi Lajos

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió