Remekeltek a tatabányai birkózók

 
A közelmúltban több nívós versenyen is szerepeltek a Tatabányai SC birkózói, akik ismét alaposan kitettek magukért. Az év végi viadalokon sok szép helyezést értek el. A továbbiakban hat tekintélyes viadal eredményeit közöljük. (2014.12.18.)

 

Diák II. diákolimpia - Orosháza

Orosházán a diák-II. korcsoport legjobbjai szálltak harcba a diákolimpiai címekért és nagyon rég tapasztalt létszám nevezetesen több, mint 260-an léptek szőnyegre az ország minden részéről. Természetesen itt is jelen voltak a tatabányaiak és közülük kiemelkedett Balázs Bálint a 38 kg-os súlycsoportban. Bálint 31 induló közül kisebb sérülése ellenére is fantasztikus birkózással 6 győzelemmel utasította a mezőnyt maga mögé és immár harmad ízben lett diákolimpiai bajnok. Jellemző, hogy Bálint döntőbeli meccse is már az első félidőben befejeződött, ugyanis technikai tus különbségű győzelmet szerzett. Az erős mezőnyben Szabó Marcell, Szabó Bence, Kalamán Imre és Bilszky Márk (TSC-Tatai AC.) hősiesen küzdött, de ebben a mamut mezőnyben nem tudtak pontszerző helyezést elérni. Eredmények: 38 kg Balázs Bálint I. hely Edző: Turák Pál.

Diák és serdülő női ob., Orosháza

Orosháza adott otthont a diák és a serdülő korosztályos lányok országos bajnokságának is és meglepő módon eddig soha nem látott létszám lépett szőnyegre a lányok között is. A 156 induló magáért beszél és a korábbi súlycsoportonkénti 4-5 induló helyett duplájára, vagy akár háromszorosára is nőtt a mezőny súlycsoportonként és volt olyan kategória, ahol 18 fő mérlegelt. A bajnokságon szárligeti és tatai birkózó-lányok mellett egy tatabányai is a szőnyegre lépett. Örömteli volt, hogy 43 kg-ban Karácsony Panna, aki tavasszal már ötödik volt az országos diákolimpián előrébb tudott lépni és nagy teljesítmény volt tőle a bronzérem, amely egyben történelmi éremnek is nevezhető, hiszen a Tatai AC első magyar bajnoki érmét nyerte. Szárligetről Prazsák Zsanett és Budai Csenge jeleskedett és mindketten a pontot érő dicséretes ötödik helyen végeztek. További indulók voltak: Budai Hanga, Karácsony Dorka, Szabó Daniella akik még sportpályafutásuk elején tartanak, de bátorságukról és akaratukról tettek jó benyomást.

Eredmények: 40 kg Prazsák Zsanett V. hely (TSC-Szárliget SE) 43 kg Karácsony Panna III. hely (TSC-Tatai AC) 49 kg Budai Csenge V. hely (TSC-Szárliget SE) Edzők: Katona Géza, Ungi Lajos és Szerencse Mónika.

 

Utánpótlás leány csapatbajnokság - Nagysáp

Nagysápon rendezték meg a 2014. diák és utánpótlás leány csapatbajnokságokat. A megmérettetésen a tatabányai lányok is részt vettek. Diákcsapatunk a 12 csapatból 10. lett, míg utánpótlás gárdánknak 7 induló közül sikerült a dobogóra 3. fokára állnia. Diák csapat tagjai: Buday Hanga, Prazsák Zsanett, Karácsony Panna, Buday Csenge, Kovács Petra, Karácsony Dorka, Szabó Daniella. A bronzérmes Utánpótlás csapat tagjai: Oláh Viktória, Réczi Bianka, Kis Eszter, Wendler Zsuzsanna, Wendler Mónika, Fodor Csilla, Hunka Georgina. Edzők : Katona Géza, Turák Pál, Ungi Lajos, Szerencse Mónika.

Serdülő szabadfogású ob - ESMTK

Budapesten az ESMTK birkózó-termében rendezték a 2014.évi serdülő szabadfogású országos bajnokságát. Nem a legjobb előjelekkel utazott a tatabányai gárda Budapestre, hiszen a kadet magyar bajnoki bronzérmes Járinka Dániel betegség, míg a diák magyar bajnok Gyüky Tibor kéztörés miatt nem indulhatott. Így aztán két birkózóval képviseltette magát a Tatabányai Sport Club. Palkó Bence a tőle elvárhatót teljesítette és a +100 kg-ban az ötödik helyen végzett, míg Lencse Sándor rendkívül peches birkózással 6:1-es vezetésről maradt alul, amely végül is a későbbi bronzérmébe kerülhetett és így ő nem került a legjobb hat közé. Eredmények: +100 kg: Palkó Bence V. hely Edző: Turák Pál.

Diák II. szabadfogású ob – Tatabánya

Tatabánya adott otthont a 2014.évi Diák II. szabadfogású országos bajnokság döntőjének, amelyen 58 egyesület több mint 200 birkózója lépett szőnyegre. A házigazdák –akik ez idáig is kiváló versenyeket rendeztek- ezúttal is kitettek magukért és mindenki megelégedésére bonyolították le a rendezvényt. A megnyitó ünnepségen jelen volt Bereznai Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere, Sámuel Botond a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke, Gíber Mihály az AGC Hungary Kft. HR igazgatója, a szakosztály főszponzora képviseletében. A TSC fiatal versenyzői sérülések és betegségek miatt kisebb létszámban tudott csak indulni, de ennek ellenére az eredmény nem maradt el. 38 kg-ban 29 induló közül 5 győzelemmel Balázs Bálint állhatott a dobogó tetejére, aki fantasztikus birkózással szerepelt, minden mérkőzése idő előtt ért véget, mert vagy kétvállas vagy technikai tusgyőzelmet aratott és a döntő mérkőzése is csupán másfél percig tartott. Meg kell jegyezni, hogy Bálint korcsoportjában ebben az évben minden versenyt megnyert és ez a diadal méltóképpen aranyozta be a 2014.évet számára. +69 kg-ban Kalamán Imre jeleskedett, aki végül is a pontot érő ötödik helyen végzett örömet szerezve a szakosztálynak. Szabó Marcell néhány szép győzelme ellenére nem tudott az első hatba kerülni, mint ahogy Szabó Bence és a kettős igazolású Bilszky Márk sem (Tatabányai SC.-Tatai AC.) Eredmények: 38 kg Balázs Bálint I. hely +69 kg Kalamán Imre V. hely Edző: Turák Pál és Ungi Lajos.

Diák I. szabadfogású országos bajnokság - Esztergom

2014 utolsó fontos versenyét a diák I. szabadfogású országos bajnokságot az Esztergomi Sportcsarnokban bonyolították le ahol több mint 160 induló lépett szőnyegre, közöttük a Tatabányai SC. fiataljai, akik kimondottan jó szerepléssel zárták az évet, hiszen az induló 7 főből hatan a dobogón végeztek. Deák Zoltán és Kiss Norbert döntőbe jutása komoly fegyverténynek számított, de végül is mindketten a nagyon előkelő második helyen végeztek. A bronzérmesek közül a korengedménnyel induló Balázs Bálint teljesítményét lehet kiemelni, hisz ő a verseny későbbi győztesétől 4:4 arányban (nagyobb akció) szenvedett csak vereséget és minden már ellenfelét legyőzte. Marton Márk sokat fejlődve élete első dobogós helyezését érte el magyar bajnokságon ezzel a bronzéremmel és dicséretes Bodnár Patrik illetve Kiss Roland harmadik helye is. Harsányi Roland az erős 50 kg-ban a nagy létszámú mezőnyben több győzelme ellenére nem tudott az első hat közé kerülni. Eredmények: 38 kg Balázs Bálint III. hely 63 kg Marton Márk III. hely 76 kg Kiss Norbert II. hely 85 kg Deák Zoltán II. hely 85 kg Kiss Roland III. hely +85 kg Bodnár Patrik III. hely Edző: Turák Pál.

Meghívásos verseny Mezőfalván

Az év utolsó versenyén, amelyen a Tatabányai Sport Club birkózói is indultak Mezőfalván rendezték meg. A tatabányai fiatalok mellett szárligeti sportolók illetve kettős igazolású TSC-Szárligeti SE. kisbirkózói vettek részét és eredményesen szerepeltek. Fiúk 2005-2006 24 kg Zóni Dániel 1. hely (TSC) 27 kg Mastalirsch Krisztofer 3. hely (Szárliget SE) 31 kg Ganyecz Enikő 3. hely /fiúk között indulva/ (Szárliget SE) 34 kg Kolecz Máté 1. hely (TSC) 34 kg Ipó Jázmin 3. hely /fiúk közt indulva/ (TSC) Lány 2005-2006 22 kg Szabó Liliána 1. hely (Szárliget SE) 22 kg Mastalirsch Karolina 3. hely (Szárliget SE) 30 kg Csata Martina 1. hely (Szárliget SE) 30 kg Nagy Zsófia 2. hely (Szárliget SE) 30 kg Varga Zsuzsanna 3. hely (Szárliget SE) 32 kg Ganyecz Enikő 1. hely (Szárliget SE) 34 kg Ipó Jázmin 1. hely (TSC) 2003-2004 36 kg Sztanó Felícia 2. hely (Szárliget SE) 2001-2002 68kg Palkó Emese 2. hely (TSC) Edzők: Turák Pál és Ungi Lajos.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió