Négy versenyen is jók voltak

 
A Tatabányai SC birkózói folytatták menetelésüket, a legutóbbi négy versenyen is kiváló eredményeket értek el. Árvai és Ungi a felnőttek között is jeleskedett. (2015.04.28.)

 

Felnőtt kötött- és szabadfogású verseny - Budapest

 

Budapesten a Vasas SC rendezte az idei felnőtt magyar bajnokság előtti versenyt, mind kötött, mind szabadfogásban, amelyen a Tatabányai Sport Club birkózói jól szerepeltek.

 

Kötöttfogásban a még juniorkorú Árvai Márk a felnőttek között megszerezte első érmét és Ungi Lajos is a dobogó harmadik fokán végzett. Szabadfogásban Üveges Csaba csupán a többszörös magyar bajnok Molnár Józseftől vereséget szenvedve, de minden további ellenfelét legyőzve végzett a harmadik helyen.

 

Eredmények: Kötöttfogás 59 kg Árvai Márk III. hely 71 kg Ungi Lajos III. hely Szabadfogás 61 kg Üveges Csaba III. hely Edző: Katona Géza

 

Diákolimpia III. korcsoport - Dorog

 

A Dorogi Városi Sportcsarnok adott otthont a diák I. korosztály diákolimpiájának, ahol nagy mezőnyök gyűltek össze. Több mint 220 induló 48 egyesületből jelent meg a mérlegelésen.

 

A Tatabányai Sport Club versenyzői sikeres diákolimpiát mondhatnak magukénak, hisz a négy induló közül hárman a pontot érő I-VI. helyen végeztek. Versenyzőink közül kiemelkedett Deák Zoltán, aki meggyőző fölénnyel minden ellenfelét legyőzve megérdemelten végzett a dobogó legmagasabb fokán és immár második diákolimpiai címét szerezte meg. Balázs Bálint sem maradt le a sorban, hisz több mint 30 induló közül mindössze egy vereséget szenvedve végzett a nagyon értékes harmadik helyen.

 

Szabó Marcell is hozta az elvárhatót és kellemes meglepetésre ő is pontszerző lett az ötödik helyezésével. Meg kell említeni Tebele Marcell szereplését is, aki a nagy létszámú mezőnyben három győzelme ellenére, de jó birkózást mutatva nem tudott a hat közé kerülni. Eredmények: 29 kg Szabó Marcell V. hely 42 kg Balázs Bálint III. hely 85 kg Deák Zoltán I. hely Edző: Turák Pál

 

Diákolimpia IV. kcs. - Dorog

 

Dorog volt a színhelye a serdülő korosztály 2015. évi kötöttfogású diákolimpiájának. Ezen az összecsapáson is több, mint 180 résztvevő indult és itt is tatabányai sikereknek lehettünk szemtanúi.

 

Kiemelkedő teljesítménnyel Gyürky Tibor (képünkön a dobogó tetején) az 58 kg-ban négy győzelemmel megérdemelten lett diákolimpiai bajnok és immár a magyar bajnoki címe után diákolimpiai bajnoki címmel is büszkélkedhet. Bodnár Patrik és Kiss Roland ötödik helyezése szép fegyvertény volt, hisz ők elsőéves serdülők még, de Patrik nagyon közel állt a bronzéremhez is. Vezető pozícióból 5 mp-el a vége előtt kapott ki.

 

Lencse Sándor és Marton Márk egyaránt hetedik lett és Sanyi Patrikhoz hasonlóan a mérkőzés utolsó másodperceiben szenvedett vereséget és így nem tudott a bronzéremért birkózni.

 

Eredmények: 58 kg Gyürky Tibor I. hely 63 kg Lencse Sándor VII. hely 63 kg Marton Márk VII. hely 100 kg Kiss Roland V. hely +100 kg Bodnár Patrik V. hely Edző: Katona Géza és Turák Pál

 

Egyetemi országos bajnokság - Eger

 

Az Egri Eszterházy Károly Főiskola imponzáns tornacsarnokában rendezték a 2015.évi főiskolás és egyetemi bajnokságot. A TSC utánpótlás-edzője és kiváló birkózója Ungi Lajos képviselte a Tatabányai Sport Club színeit ezen az eseményen, mégpedig  sikeresen.

 

A 71 kg-os súlycsoportban kötöttfogásban csupán a felnőtt válogatott magyar bajnok Kozáktól szenvedett vereséget, további mérkőzésein győzelemmel zárt és így az előkelő harmadik helyen végzett. Gyengébb fogásnemében a szabadfogásban 74 kg-ban is pontszerző lett, hisz ott az ötödik helyen zárt.

 

Eredmények: Kötöttfogás: 71 kg Ungi Lajos III. hely

Szabadfogás: 74 kg Ungi Lajos V. hely

 

Edző: Katona Géza

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió