Menetelnek birkózóink

 
A Tatabányai SC birkózói továbbra is remekelnek úgy a honi, mint a nemzetközi színtéren is. A kiváló nevelőmunka meghozza gyümölcsét, egyre szebb eredményeket érnek el a TSC kiválóságai. (2015.06.01.)

Antalya és Concord
Nemzetközi szinten is képviseltették magukat a tatabányai fiatalok, a magyar junior válogatott tagjaként, rangos külföldi versenyeken.

Réczi  Bianka a törökországi Antalya-ban képviselte a magyar színeket a junior női 44 kg-ban. Az erős mezőnyben egy hazai birkózóval került szembe és fordulatos mérkőzésen 8:4 arányba vereséget szenvedett. Mivel a török versenyző a döntőbe jutásért való meccsen kikapott, így Bianka számára  nem adatott meg a lehetőség a további mérkőzésekre. Remélhetőleg az Európa bajnokságon sikerül javítania.

Ugyancsak a junior kötöttfogású válogatott tagjaként az USA-ban, pontosabban a kaliforniai Concordban szerepelt Árvai Márk.  A program első felében Svéd,  Skandináv, USA és magyar válogatott mellett további 4 amerikai állam válogatottja csapatbajnoki formában birkózott. A magyar válogatott végül is minden csapatot legyőzve az  1. helyen végzett és ebből az eredményből Márk is alaposan kivette a részét, hisz 6 győzelmet aratott. Sajnos az utolsó meccsén az USA válogatott ellen 5:0  vezetésnél megsérült és így nem tudta tovább folytatni a küzdelmet. A csapatversenyt követő egyéni viadalon így értelemszerűen nem állhatott rajthoz, de remélhetőleg sérülése hamarosan rendbe jön és ő is készülhet az Európa bajnokságra.

Nemzetközi junior és kadet női verseny
Bukarest

A magyar junior válogatott tagjaként a Tatabányai SC birkózója Réczi Bianka szerepelt egy rangos nemzetközi versenyen Bukarestben. Bianka számára nagy volt a tét, hisz az Európa bajnokságon való részvétel múlott ezen a versenyen. A szereplés nagyszerűre sikeredett és Bianka eljutott a döntőig, ahol sajnos a tavalyi év bulgár Európa bajnoka diadalmaskodott. Azonban ezzel a szépen csillogó ezüsttel, nagy valószínűséggel  kivívta az Eb indulás jogát.

Eredmények:

Junior női 44 kg: Réczi Bianka II. hely

Felnőtt kötöttfogású és női ob – Szigetszentmiklós

Kiváló szereplést láthattunk ma a tatabányai lányoktól. Három bronzérem és egy ötödik helyezés a napi termés. Csapatversenyben a 3. helyezett UTE csapatával azonos pontszámot értünk el, de több első helyezésük miatt lecsúsztunk a dobogóról.

Bár a férfiak kategóriájában az utóbbi évek legerősebb magyar bajnokságán (92 induló) nem kerültek fiaink a legjobb 6 közé, de Kósa Dániel győzelme a korábbi magyar bajnoki érmes dorogi Szakolczi ellen és Koller András diadala a múlt heti szabadfogású magyar bajnokság döntőse, a kecskeméti Bábszki ellen komoly fegyvertény volt.

Eredmények

48 kg Réczi Bianka III. hely

53 kg Wendler Zsuzsanna V. hely

55 kg Csík Annamária III. hely

58 kg Wendler Mónika III. hely

Edző: Katona Géza

 

Felnőtt szabadfogású obMiskolc

A Tatabányai Sport Club egyszemélyes csapattal képviselte magát a miskolci 2015 évi felnőtt országos bajnokságon. Igaz egy résztvevőnk volt, de annál eredményesebb szereplés, hisz Üveges Csaba a 61 kg-ban kiváló birkózással a döntőbe verekedte magát és ott lehetősége volt a végső sikerre – hisz a mérkőzés vége felé még vezetett – de egy taktikai hiba miatt sajnos elúszott az aranyérem, de így is dicséret illet Csabát

Eredmények:

61 kg Üveges Csaba II. hely

Edző: Katona Géza

Kadet rangsorversenyCsepel

A szabadfogású kadettek utolsó válogató versenyét rendezte a Csepel BC. szakosztálya. Sérülések és betegség miatt csupán egy tatabányai birkózó jelent meg a mérlegelésen, de ennek ellenére szép siker született. Nevezetesen Sztancs Csaba fegyelmezett, okos birkózással, 4 győzelemmel megnyerte a versenyt a +100 kg-ban. Csaba sikerét emeli az a tény, hogy ellenfelei 15 -25  kg-mal nehezebbek voltak, ennek ellenére minden mérkőzésen az ő akarata érvényesült.

Eredmények:

+100 kg Sztancs Csaba I. hely

 

Edző: Katona Géza

Nemzetközi verseny – Zenta

A Tatabányai Sport Club birkózói egy meghívásnak eleget téve a szerbiai Zentán szerepeltek mondhatni sikerrel. A Turák Pál és Ungi Lajos vezette team becsülettel hely állt és Kolecz Máté, Balázs Bálint és Gyürky Tibor révén sikerült 3 éremszerzés továbbá Lencse Sándor is pontot érő 5. helyen végzett. Jó felmérés volt a közelgő serdülő és diák magyar bajnokság előtt.

Gyermek kcs.

35 kg Kolecz Máté II. hely

Diák kcs.

46 kg Balázs Bálint III. hely

Serdülő kcs.

58 kg Gyürky Tibor III. hely

63 kg Lencse Sándor V. hely

Edzők: Katona Géza, Turák Pál és Ungi Lajos

 

Serdülő kötöttfogású ob – UTE

A 2015. évi  serdülő kötöttfogású országos bajnokság helyszíne szintén az UTE jégcsarnoka volt. Szép létszámmal – 10 fő harcolta ki az ob-re való bejutást – képviseltette magát a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztálya. A várt siker nem is maradt el, hisz Gyürky Tibor nagyszerű birkózással minden ellenfelét legyőzve lett immár 2.-szor magyar bajnok. Az ez évi diákolimpiai arany után az O.B.-n is a dobogó tetejére állhatott. Jellemző, hogy Tibi a döntőben technikai tussal múlta felül kaposvári ellenfelét alig 1 perc alatt. Bodnár Patrik ezüstje és Kiss Norbert 3. helye abszolút bravúr volt. Mindketten kitettek magukért és örvendetes az a tény, hogy első éves korukra érték el ezt a sikert. A korengedménnyel induló Deák Zoltán és Lencse Sándor 5. helye is örvendetes, bár Sanyinak a dobogó 3. foka sem volt távol. További indulóink Marton Márk, Farkas Nándor, Palkó Bence, Ferge Bálint és Kiss Roland becsülettel küzdött, de nem sikerült nekik az első 6 közé jutás.

Eredmények:

 

58 kg Gyürky Tibor I. hely

63 kg Lencse Sándor V. hely

76 kg Kiss Norbert III. hely

85 kg Deák Zoltán V. hely

+100 kg Bodnár Patrik II. hely

Edző: Katona Géza és Turák Pál

 

 

 

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió