Autósport: Hernádi újabb szlalomgyőzelme

 
 Az autós szlalomKözép-európai Bajnokság 2. fordulóját Bécs mellett rendezték meg. A tatai Hernádi László, csakúgy mint az első versenyen, az élen végzett. (2008.04.30.)  
Autósport: Hernádi újabb szlalomgyőzelme
 
Az autós szlalomKözép-európai Bajnokság 2. fordulóját Bécs mellett rendezték meg. A tatai Hernádi László, csakúgy mint az első versenyen, az élen végzett. (2008.04.30.)
 
A tatai Hernádi László, mint arról már beszámoltunk új oldaláról mutatkozott be. A háromszoros FIA Challenge-Európa Kupa-győztes és a Közép-Európa Zónatrófeában sorozatban hét éven át diadalmaskodó gyorsasági autóversenyző benevezett a 2008. évi autós szlalomKözép-európai Bajnokságára. Az első versenyt Kecskeméten rendezték, amelyen akkor még meglepetésre Hernádi simán győzött. A sorozat 2. fordulóját Bécs mellett tartották meg az osztrák autóklub csodálatos környezetben fekvő vezetéstechnikai centrumában. Kiválóságunk itt is diadalmaskodott.
   Hernádi László Kecskeméten még csak amolyan felkészülésnek tartotta a hegyi gyorsasági autós szezon előtt a szlalomversenyt, ám az osztrákok, látva a tatai fiú remek teljesítményét, kérték, hogy folytassa, és hivatalosan is vegyen részt a sorozatban. Így történt, és Hernádi elkápráztatta a hozzáértő osztrák közönséget is. A hatalmas szintkülönbségű és rengeteg nehézségi elemmel tarkított, változó aszfalton rendezett viadalon Laci mindkét futamon diadalmaskodott, így a szlalom Közép-európai Bajnokság 2. fordulóját is magabiztosan megnyerte.
– Élveztem a versenyt, jól is ment, pedig a pálya igen nehéz volt. Boldog vagyok, hogy ismét nyertem, és ráadásul simábban, mint Kecskeméten. Jó formában várom a hegyi gyorsasági megmérettetéseket, amelyeken szeretném folytatni évek óta tartó jó sorozatomat – mondta Hernádi László.
 
Hernádi László életében most felgyorsulnak az események. Csütörtökön (05.01) Macedóniába vette az irányt, ahol a 2008. évi gyorsasági autós szezon idénynyitója vár rá.  FIA Challenge-Európa Kupában és a Közép-Európa Zónatrófeában kell helytállnia a címvédőnek. A verseny szombaton és vasárnap lesz, két felfutás dönti el a helyezések sorsát.
 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió