Autósport: Hernádi újabb kihívása

 
 A tatai Hernádi László a CEZ-pályabajnokságban is győzött szlovéniai Cerkljében az első futamban. A másnapi futamon azonban hatalmas előnye közben közbeszólt a technika ördöge. (2008.06.03.)
Autósport: Hernádi újabb kihívása
A tatai Hernádi László a CEZ-pályabajnokságban is győzött szlovéniai Cerkljében az első futamban. A másnapi futamon azonban hatalmas előnye közben közbeszólt a technika ördöge. (2008.06.03.)

A hegyi- és a szlalomversenyek után bebizonyosodott, hogy a pályabajnokságban is remek eredményekre képes Hernádi László. A BMW M3-assal versenyző tatai autós korábban hétszer nyerte meg a Közép-Európa Zónatrófeát (CEZ) a hegyek között, és idén is komoly esélye van a címvédésre. A versenyző most a CEZ pályaverseny-sorozat első futamán is győzni tudott. A szlovéniai Cerkljében azonban felemásra sikerült a tatai versenyző mérlege. A körpályás bajnokság első, dupla fordulójában a szombati győzelem után a vasárnapi második futamon technikai okok miatt nem ért célba a BMW.

- Szombaton remek napot fogtunk ki Szlovéniában, hiszen a rendkívül jó, technikás pályán több, mint két percet vertem ellenfeleimre – értékelte a hétvégi versenyt Hernádi László. - Vasárnap aztán balszerencsés voltam. A huszonhét körös futam közepén huszonkét másodperccel vezettem a többiek előtt, ám meghibásodott az üzemanyagpumpám, így az autó szépen lassan megállt a pálya szélén. Sajnálom hogy nem sikerült kettős győzelemmel kezdenem a sorozatot, ugyanis idén a hegyi Zónatrófea, az FIA Challenge és a szlalombajnokság mellett a Közép-Európai Zónatrófea pályaverseny-sorozatában is győzni szeretnék.
Hernádi a szlovéniai győzelemmel a negyedik helyen áll összetettben. A mezőny legközelebb június 14-15-én, a Hungaroringen találkozik.
Közép-Európa Zónatrófea Circuit-sorozat, Cerklje, Szlovénia
1.      Hernádi László (magyar) BMWM3                   25.23
2.      Vujovic, Vladimir (montenegrói) Peugeot      27.43

3.      Zuber, Ivan (montenegrói) Honda Civic         28.13

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió