Autósport: Hernádi 4. a rechbergi Eb-futamon

 
A tatai autós egyre jobban érzi az új gépet, és remek versenyzéssel 10 pontot szerzett a rechbergi idénynyitó hegyi gyorsasági Eb-futamon. (2009.04.29.)

A tatai autós egyre jobban érzi az új gépet, és remek versenyzéssel 10 pontot szerzett a rechbergi idénynyitó Eb-futamon. (2009.04.29.)

 

Hernádi László a nagyszerű negyedik helyezést érte el a gyorsasági autósok hétvégi Európa-bajnoki idénynyitó hegyi versenyén az ausztriai Rechbergben és ezzel tíz Eb-pontot szerzett. A tatai autós két okból is tarthatott az idei első Eb-futamtól. Egyrészt a rechbergi hegyek között korábban a hatodik helyezés volt a legelőkelőbb számára, másrészt pedig a nyolcszoros Zónabajnok még nem szokta meg igazán az új járgányt, a Mitsubishi Lancer EVO8-at. Ennek ellenére Hernádi jól szerepelt az öt kilométer hosszú pályán: a második felfutáson 2 perc 28 másodperces idejével megjavította korábban a BMW-vel futott pályacsúcsát. De mivel az első futamban három másodperccel rosszabb időt futott, hajszállal lemaradt a dobogóról.

„Az első futamban óvatosabban haladva szinte csak ismerkedtem a Mitsubishivel, a másodikban aztán bátran a gázra léphettem” – mondta el a versenyző. „Igazán biztató, hogy ezen az Eb-futamon sikerült megdönteni saját egyéni csúcsomat. Eddigi legjobb eredményemet produkáltam Rechbergben, hiszen ez a pálya valódi mumusom volt korábban. A végén némileg sajnáltam azt a három másodpercet, amivel akár dobogóra is állhattam volna. Hozzá kell tennem, néhány éve a 2:28-as felfutással versenyt lehetett itt nyerni. Ennyit fejlődött a technika. Az ausztriai szerepléssel tíz Európa-bajnoki pontot szereztem, és ez újabb lendületet ad a folytatásra” – értékelt Hernádi.

 
Eredmény:

Gyorsasági hegyi Eb-futam, Rechberg, Ausztria

A kategória


1. JANIK, Vaclav (cseh) Mitsubischi Lancer EVO8      4.47.779
2.SCHWEIGER, Christian (osztrák) VW Golf IV KitCar              4.54.576
3.KREIM, Achim (német) Mitsubischi Lancer EVO8  4.58.504
4.HERNÁDI László H Mitsubischi Lancer EVO8                         5.00.557

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió