Új nevezési csúcs

 
A megyei sportszövetségek szövetsége (KEM SZÖSZ) szabadidősport szövetsége éves eseménynaptárának egyik kiemelt programja az Öreg-tó körüli Szilveszteri futás, melyet Tata város önkormányzata immáron 35. alkalommal rendezett meg. (2016.01.01.)

Színpompás forgatag, önfeledt, jó kedvű futók vártak késő rajtra, amely ezúttal nem a szervezők hibája volt. Sokan hiába érkezte időben, a regisztráció időigényes. Ki gondolta volna, hogy hatalmas nevezési csúcs születik. A Fiatal Utazók Klubja Lentulay Mária elnökkel az élen ezúttal is kitett a tökéletes szervezésért. Jöttek egyébként a megye szinte minden részéből atléták.

– Nagyon örülünk az új nevezési csúcsnak, amely minden várakozásunkat felülmúlt. 2014-ben mintegy háromszázan neveztek, ez is nagyszerűnek számít, ám most 466-an vágtak neki az Öreg-tó körüli hét kilométernek – mondta örömmel Tompa Andor, Tata sportreferense, aki először volt főszervezője (mellette kiváló konferansziéja) a hagyományos Szilveszteri futásnak. Ráadásul mindjárt csúccsal büszkélkedhet, ám ez Ábrahám Ágnes önkormányzati sajtóreferens kiváló promóciós munkáját is dicséri.

Michl József, Tata polgármestere a rajt-célnak is helyet adó ökoturisztikai központ előtt röviden köszöntötte a verseny résztvevőit, kiemelve, hogy Tatán továbbra is nagy kultusza van a futók rendezvényeinek.

Az időjárás ugyan derűre nem adott okot (hó most nem volt, mint egy évvel korábban), mégis kemény hideg volt, ám a tataiakat ez nem zavarta. Legalább ötszázan szurkoltak a futóknak az olykor dermesztő hidegben. Amikor elindult a mezőny, az igazi látványosság volt. A különböző jelmezekbe öltözött „atléták” színes forgataga lenyűgöző látványt nyújtott.

Az első három-három helyezett hölgyeket és férfiakat díjazták a verseny végén. Michl József adta át az érmeket és ajándékokat az arra érdemeseknek. A Szilveszteri futás végeredménye, hölgyek: 1. Varga Dorottya, 2. Wörd Sára, 3. Kovács Sára. Férfiak: 1. Schaffer Attila, 2. Majoros Dávid, 3. Nagy Gábor.

Az ötletesnél ötletesebb jelmezesek díjat kaptak. Nehéz volt választani. Amit még el kell mondani: Horváth Zoltán, a KEM SZÖSZ szabadidősport szövetség elnöke, egyben a TAC szabadidősport szakosztályának vezetője, aki január elsején ünnepelte 68. születésnapját, ismét felajánlott értékes ajándékokat a rendezvényre. Az 1-3. helyezett női és férfi részére hat serleget és hat érmet biztosított. A tatai önkormányzat 20 ajándékcsomaggal járult hozzá a díjazáshoz.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió