Tatai Minimarathon: Már csak nyolc nap

 
Augusztus 2-án 16 órakor rajtol el a jubileumi XXV. Tatai Minimarathon utcai futóverseny mezőnye. Öten már huszonötödször teljesítik a 14 kilométeres távot. Köztük van a 82. életévét taposó Ötvös Feri bácsi (képünkön). (2008.07.24.)
Tatai Minimarathon: Már csak nyolc nap
 
Augusztus 2-án 16 órakor rajtol el a jubileumi XXV. Tatai Minimarathon utcai futóverseny mezőnye. Öten már huszonötödször teljesítik a 14 kilométeres távot. Köztük van a 82. életévét taposó Ötvös Feri bácsi (képünkön). (2008.07.24.)
 
 Tata Város Önkormányzata, a Tatai Mecénás Közalapítvány, a Felnőtt Utazók Klubja és a Tata Városkapu Zrt. rendezi közösen a jubileumi, XXV. Tatai Minimarathon nemzetközi utcai futóversenyt, amelyre megkülönböztetett figyelemmel készül a 82 éves tatabányai Ötvös Ferenc. Ő remekül ismeri a verseny terepét, hiszen gyakran átjár tréningezni kedvenc városába, Tatára, hogy az Öreg-tó környékén fussa a kilométereket.
- Nagyon készülök a versenyre, mint eddig mindig, ám most van egy kis problémám – mondta Feri bácsi, aki 2009. január 12-én tölti be 82. életévét. – Edzés közben jött baj, amikor a három kilométert simán, három perc alatt lefutottam. Megálltam vizet inni, bár ne tettem volna. Abban a pillanatban a jobb hátsó combomba bele nyílalt a fájdalom. Otthon mindjárt lejegeltem, ebben már van rutinom, és azóta sokat javult a húzódásom. Most már, ha óvatosabban is, de tudok futni. Mindenképpen szeretnék jó időt futni a minimarathonon.
Ötvös Feri bácsi roppant büszke arra, hogy valamennyi minimarathonon ott volt, és valamennyit jóval a szintidőn belül teljesített. Ez azért fontos, mert aki nem ér be a célba a szintidő alatt, olyan mintha nem is vett volna részt a versenyen. Van olyan atléta, ki szintén részt vett valamennyi „minin”, ám egyszer nem ért be a szintidőn belül. Ezért ő nincs ott jubilálók között.
A jubileumi eseményen valamennyi nevező szép emblémázott pólót kap ajándékba, de a verseny utáni eredményhirdetésen lesz a hagyományos sorsolás,, amelyen a versenyzők nevezési számait húzzák ki. A szerencsések igen értékes ajándékot nyerhetnek.
Így többek között háztartási gépet, kerékpárt, fényképezőgépet, focilabdát, futócipőt és értékes ajándékcsomagokat.
     - A sorsolásokról is van egy sztorim, ami igaz, engem nem érintett szerencsésen – folytatta Ötvös Feri bácsi. – Az egyik alkalommal a verseny végén elmentem üdítőt inni az egyik társammal, és éppen akkor tartották a sorsolást. Úgy sem nyerek gondoltam, ezért nem is izgattam magam. Aztán amikor visszatértünk az eredményhirdetés helyszínére, többen, akik ismerték a rajtszámomat, élénken integettek. Te nyertél, és nem voltál itt, mi pedig hiába kiabáltuk a nevedet… Egy 35 ezer forint értékű mountain bike kerékpárt nyertem volna. Ám az a szabály, ha nincs ott a nyertes, akkor újat húznak helyette.
Na most itt a lehetőség, hogy a jubileumon szerencsés legyen Feri bácsi. Ő azonban mosolyogva csak annyit mondott: nem ez a lényeg, mindenki nyer, aki elindul ezen a csodálatos hangulatú versenyen. Azért elmondom, örök életemben optimista és reménykedő ember voltam. Ez éltet, ez segített át sok-sok nehézségen. Nagyon várom már a jubileumi minimarathon rajtját, amelyen szerintem csúcs közeli lesz a részvétel.
Péntek Sándor
 

 Akik szintén a 25-re készülnek

A minimarathonok történetében eddig öten vannak, akik eddig valamennyi futáson részt vettek. A hírek szerint most is rajthoz állnak, és elérhetik a bűvös, 25-ős határt. Ők a következők: Maróti István (Jászfényszaru), Fehér János (Újszász), dr. Répássy György (Baj-Tata), Ötvös Ferenc (Tatabánya), Héricz Gyula (Tata-Tatabánya).

LETÖLTHETŐ NEVEZÉSI LAP

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió