Remek helyszín, hangulatos Tófutás

 
A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal, a Fiatal Utazók Klubja és a Tatai Atlétikai Club atlétika szakosztálya 74. alkalommal rendezte meg a hagyományos Tó-futást és a 42. Tó-kupa (egyben 16. Séró Kupa) labdarúgó-tornát. (2015.05.17.)

 

 

Micsoda hangulat volt. Az Új Kajakház és Ökoturisztikai Központ ideális helyszínnek bizonyult. Nem volt zsúfoltság, a versenyzők kényelmesen elfértek, és a meglepően sok szurkoló is csak dicsérte a körülményeket. Schäfferné Czirok Vera főszervező, a polgármesteri hivatal ifjúsági- és sportreferense méltán volt elégedett. Ő még a konferanszié szerepét is vállalta, így aztán az érdeklődők rendre tudták: kik a befutók. Örömmel újságolta, hogy a létszám a tavalyihoz hasonló, kétszázötvenen neveztek a 2, a 3,5, a hét és a 14 kilométeres távra. Nagyszerű segítőtársa volt Sándor Péter, a TAC atlétikai szakosztályának vezetőedzője.

 

A tágas és kényelmes versenyirodában Lentulay Mária ismét ott serénykedett. Profi társakkal „könyvelték” az indulókat.

 

– Ez már a 74. Tófutásom, vagyis eddig, egyedüliként, valamennyin ott voltam rendezőként. Aztán sorra szerveztem be FUK-os barátaimat, ők jöttek is örömmel, és rengeteget tettek ennek a találkozónak a sikeréért – ismertette Lentulay Mária, aki ma is frissen, szolgálatkészen áll mindenki rendelkezésére.

 

Falu Ferenc már 15 éve szervező, és most arra a legbüszkébb, hogy a hosszú évek óta szinte változatlan Tófutás pólók megújultak. Mégpedig Tamás fia révén, aki új, szép küllemű formátumot adott ennek a későbbiekben becses emlékként őrzendő „ereklyének”.

 

Nyüzsgő méhkasra hasonlított az ökoturisztikai központ. Menetrendszerűen peregtek az események, sorra érkeztek célba a meglepően frissen mozgó futók. Igaz, ideális idő volt, egy kis széllel fűszerezve, ami jót is tett az eredményeknek.

 

A hét kilométeres távon az Eötvös-gimnázium harmadikos diákja, Várvölgyi Patrícia futott be az élen. Ő kajakosként kezdte, de már harmadik éve atletizál Kovács András tanár úr irányításával, és egyre szebb eredményei vannak.

 

Siroki Petra bevallása szerint jó időt futott, de alaposan elfáradt. Dicsérte a kiváló szervezést, ígérte, ha ideje engedi, minden tatai futáson részt vesz a jövőben is.

 

Dózsa Eszter, az Eötvös-gimnázium érettségiző diákja eddig általában a szervezésben jeleskedett. Most ő is lefutotta gond nélkül a tó körüli egy kört. Egyetemre készül, jól jött neki a kikapcsolódás.

 

Régi ismerősök is feltűntek. Emmer Attiláról, aki Rózsavölgyi István tanítványa volt annak idején, már évek óta nem sokat hallani róla, most itt volt, és 7 kilométeren a második helyen végzett.

 

– Nem véletlen, hogy nem látnak, mivel már öt éve Skóciában élek, dolgozom, de ott is sportolok a Central Atlétikai Premier Clubban. A mintegy háromszáz tagú csoport az ország egyik legjelentősebb távfutó klubja. Örömmel jöttem haza, és az már természetes, hogy elindulok a versenyen – mondta a volt tatai katonatiszt, aki egykori főnökével, Walter J. András nyugalmazott őrnaggyal beszélgetett elmélyülten. Utóbbi ma is kiváló futó, jelenleg jogi egyetemre jár. No, ez az élet végéig tanulás mintapéldája. Walter viszont a futásban is megmutatta, hogy nagy tartása van.

 

Sok régi ismerős arcot láthattunk még. Többek között ott volt az indulók között dr. Frivaldszky Gáspár, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője, aki egyébként a Tatai AC atlétikai szakosztályának is a tagja. Meglepően jó eredményt ért el, miként kislánya, Nóra is a két kilométeren. Az aljegyzőnek más dolga is akadt, ő adta át a kategóriánkénti díjakat dr. Beró Henrietta alpolgármesterrel együtt.

 

A Tókupa kispályás focibajnokságban a Güntner végzett az élen, megelőzve a Latex gárdáját. Harmadik lett Réti Pumák. A díjakat a Séró Baráti Kör nevében Komáromi Lajos és a 60. születésnapját ünneplő Lengyeltóti Zoltán adta át.

 Péntek Sándor

 

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió