Két tatabányai ezüst

 
Két ezüstéremmel és egy előkelő hatodik helyezéssel zárták a fiatal tatabányai atléták az idei felnőtt magyar bajnokságot. (2015.08.14.)

A székesfehérvári ARAK Utánpótlás Akadémia adott otthont a 2015. évi felnőtt egyéni országos bajnokságnak. A Tatabányai SC-Geotech maroknyi, négytagú csapattal vett részt a sportág legnagyobb hazai seregszemléjén. Az ob-n mintegy 50 egyesület több mint 530 versenyzője állt rajthoz a háromnapos megmérettetésen. Az új rendezési rendszer értelmében a verseny ügyességi számaiban selejtezőkön keresztül lehetett a döntő legjobb 8 versenyzője közé kerülni. A tatabányaiak 4 indulójából hárman sikeresen vették ezt az akadályokat, ám Társi Gergely rossz napot fogott ki, és éppen hogy, lemaradt a férfi hármasugrás fináléjáról.

A döntőbe jutott versenyzők között először a női hármasugrás címvédője Hoffer Krisztina vette fel a küzdelmet a trónkövetelőkkel. Krisztina a fedett-pályás magyar bajnoki címe után makacs Achilles-ín sérüléssel bajlódott, és nem tudott zavartalanul felkészülni az országos bajnokságra sem. Pozitív hozzáállásának köszönhetően mégis rajthoz állt, és a dobogó második fokára „ugrotta” fel magát. Kriszti ebben a szezonban – megelőzőleg – májusban versenyzett utoljára. Most is az utolsó pillanatig kérdéses volt az indulása, de végül az edzőket is meglepve elvállalta az ugrásokat. A pénteki selejtezőben egy próbálkozás is elég volt a döntőbe jutáshoz. A szombati döntőben két ugrás után fájdalmai miatt befejezte a versenyt, de csaknem 13 méteres eredménnyel így is megszerezte a versenyszám ezüstérmét.

Következett a Földi Imre ösztöndíjas Luterán Petra, aki most élete első felnőtt szabadtéri ob-ján indult. Petra a 15 indulót felvonultató mezőnyben jól vette az első akadályt, és a kvalifikációs szintet teljesítve bejutott a nyolcas döntőbe. A fináléban a kislány kicsit megilletődve kezdett, de ahogy emelték a magasságot és fogytak a riválisok egyre magabiztosabb ugrásokat mutatott be. Végül nagy meglepetést és óriási örömöt szerezve a dobogó második fokára lépve neki is ezüstérmet akasztottak a nyakába. A szám favoritja és bajnoka a Riói Olimpián induló Svédországban edző Szabó Barbara lett, aki olimpiai részvételi szintet produkált.

Ugyanebben az időben versenyzett a 2014-es Ifjúsági Olimpia gerelyhajító bronzérmese, Schmölcz Márk Xavér. Xavér szépen dobott a selejtezőben, majd a döntőben egyéni csúcsát megjavítva, értékes pontokat gyűjtve az egyesületnek, a versenyszám hatodik helyén zárt. Mivel a junior Európa-bajnokságon sérülést szenvedett és abból felgyógyulva érte el ezt az előkelő helyezést a felnőttek mezőnyében, teljesítménye különösen értékes és dicséretes.

A kék-fehér sportolók végül is két ezüstérmet és egy döntős helyezést értek el.

A TSC-Geotech eredményei

A tatabányai sportolók eredményei versenyszámonként, magasugrás: 2. Luterán Petra (178 cm); hármasugrás: 2. Hoffer Krisztina (12,59 m); gerelyhajítás: 6. Schmölcz Márk Xavér (69,05 m). A maroknyi, ám eredményes csapatot Hoffer József, Luterán László és Schäffer Tamás edzők készítették fel.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió