Áts Viktória Földi Imre Sportösztöndíjas

 
Tatabánya Földi Imre Sportösztöndíjában részesült 2020-ban Áts Viktória atléta. Áts Viktória a Tatabányai Sport Club atlétika szakosztályának kitűnő sportolója, sokszoros diákolimpiai és országos bajnok, korosztályos magyar válogatott. (2020.09.07.)

A sporthoz való elhivatottsága alapján hosszú távon lehet tőle várni az országos és nemzetközi sikereket. Junior Országos Bajnokságon és Fedettpályás Junior Országos Bajnokságon is 1. helyezést ért el. Hármasugrásban ifjúsági kora ellenére felnőttek között is kiemelkedően szerepelt, felnőtt országos pályabajnokságon 3. helyezett lett. Szorgalma és kitartása alapján további sikerekre számíthatunk. Viktória a Bárdos László Gimnázium tanulója. Edzője: Henyecz László

 

– Gratulálunk, hogy ismét elnyerted a Földi Sportösztöndíjat! Nem az első alkalom ez számodra. Mit jelent neked?


-Nagyon sokat jelent, hogy megint megkaptam, mert ez is egy visszajelzés a munkámra és segítséget is nyújt sok szempontból.


-Jó formában vagy, hiszen ismét méltónak bizonyultál a Földi Imre Sportösztöndíjra.


-Az elmúlt év nagyon hullámzó volt. Voltak jobb versenyeim is meg rosszabbak is. Ugye a tavalyi magyar bajnokságon sikerült a jelenlegi egyénimet is ugrani, a 13,14-et amit még 2 versenyem van, hogy megjavítsak és nagyon szeretném is ezt megtenni.


-Hogyan tekintesz vissza az elmúlt 1 esztendőre? Hogyan tudtad állandósítani a magas szintet?


-Igazából a sok edzésnek köszönhető ez az úgymond állandó, de szerintem a sportban nincsen állandó, mert nagyon sok befolyásoló tényező van, de azért mindig próbálom a legjobbat teljesíteni.


-A koronavírus eléggé lecsökkentette a versenyek számát, pláne a külföldi megmérettetésekét. Hogyan készültök az év hátralevő részére?


-Igen a vírus alatt próbáltuk az alternatív megoldásokat keresni az edzésekre, de nagyon jó volt visszatérni a pályára és ott készülni. Még 2 verseny van az évből és azokra gőzerővel készülünk.


-Milyen célokkal vágsz neki 2021-nek? Mit vársz el magadtól?


-Hát ugye a junior világbajnokságot sajnos elhalasztották a jövő évre, ami engem mar nem fog érinteni mert most lesz a korosztályváltásom, de jövőre is lesz világverseny és az a cél. A jövő évi célom mindenképpen az Utánpótlás EB és itthon a magyar bajnokság megnyerése. Ez utóbbi az elsődleges.

Forrás: tatabanyaisc.hu

 

Áts Viktória

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió